Startsida - CyberZoo  Damm  UVC Dammfilter

Dammfilter med UVC

Dammfilter med UVC är designade för att bekämpa alger i trädgårdsdammar. Genom att använda UV-lampor förstörs algernas molekyler, vilket får dem att klumpa ihop sig och filtreras ut ur vattnet. Detta resulterar i klarare och renare vatten. Sortimentet inkluderar UV-lampor från märken som Aqua Nova, Arcadia, Boyu, och Eheim, och priserna varierar beroende på effekt och modell.

UVC Dammfilter

Dammfilter med UVC: Effektiv rening av dammvatten

Vad är ett dammfilter med UVC?

Ett filter till trädgårdsdamm med UVC är en kombination av mekanisk, biologisk och ultraviolett (UV) filtrering som används för att hålla dammvatten rent och klart. UVC-filtret använder ultraviolett ljus för att döda alger, bakterier och andra skadliga mikroorganismer som kan göra vattnet grumligt och ohälsosamt för fiskar och växter. Detta system är särskilt effektivt i att kontrollera algblomningar och säkerställa att vattnet förblir klart och rent.

Funktionen hos dammfilter med UVC

UV-filtrering: Vattnet passerar genom en UVC-lampa, där UV-ljuset dödar alger och patogener. Detta förhindrar algblomningar och håller vattnet klart.

Fördelar med dammfilter med UVC

Effektiv rening av dammvatten

Dammfilter med UVC erbjuder flera fördelar för att hålla din trädgårdsdamm ren:

  • Kontrollerar algtillväxt: UVC-ljuset dödar alger och förhindrar deras tillväxt, vilket håller vattnet klart och minskar behovet av kemiska algbekämpningsmedel.
  • Förbättrar vattenkvaliteten: Genom att avlägsna skadliga mikroorganismer och bryta ner farliga kemikalier bidrar UV-filtret till att förbättra den övergripande vattenkvaliteten.
  • Främjar fiskhälsa: Renare vatten minskar risken för sjukdomar och stress hos fiskar, vilket leder till en friskare och mer levande damm.
  • Minskar underhåll: Med ett effektivt dammfilter med UVC behöver du spendera mindre tid på att rengöra och underhålla din damm, vilket ger dig mer tid att njuta av din vackra vattenoas.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan