Startsida - CyberZoo  Akvaristik  Akvarium  Möbelakvarium

Möbelakvarium - Akvarium & Akvariebord

Ett möbelakvarium är ett enkelt sätt att kombinera ett helglasakvarium med en passande akvariebänk som klarar vikten från akvariet. Akvariemöbler finns i olika färger och design. De flesta är tillverkade av kraftig melaminbelagd spånskiva, är enkla att montera och är förberedda för enkel kabeldragning. Kontrollera gärna att dina akvarietillbehör passar på hyllor och i lådor.

Möbelakvarium

Möbelakvarium, vad är det egentligen?

Ett möbelakvarium är en integrerad enhet som kombinerar ett akvarium med en möbel, vilket gör det till en stilfull och funktionell del av din inredning. Dessa akvarium är designade för att vara både estetiskt tilltalande och praktiska, vilket gör det enkelt att underhålla en vacker vattenmiljö i ditt hem. Möbelakvarium kan vara allt från små, eleganta bordstankar till stora enheter som fungerar som rumsavdelare eller väggmonterade konstverk.

Funktion och fördelar med möbelakvarium

Ett möbelakvarium erbjuder en rad funktioner och fördelar som gör det till ett populärt val för många akvarieägare:

 1. Estetisk tilltal: Möbelakvarium är utformade för att smälta in i din heminredning, vilket gör dem till ett vackert tillägg i vilket rum som helst. De kan fungera som en samtalsstartare och ge en lugnande atmosfär med sina färgglada fiskar och rogivande vattenrörelser.

 2. Funktionell förvaring: Många möbelakvarium inkluderar integrerade förvaringsutrymmen, såsom skåp och hyllor, där du kan förvara akvarietillbehör, fiskmat och rengöringsverktyg. Detta hjälper till att hålla allt organiserat och lättillgängligt.

 3. Platsbesparande: Möbelakvarium är designade för att maximera utrymmet i ditt hem. Genom att kombinera ett akvarium med en funktionell möbel, såsom ett bord eller en hylla, kan du njuta av skönheten i ett akvarium utan att offra värdefull golvyta.

 4. Lugnande miljö: Forskning har visat att akvarier kan ha en lugnande effekt på människor, minska stress och öka välbefinnandet. Ett möbelakvarium kan skapa en fridfull oas i ditt hem, perfekt för avkoppling och meditation.

Populära stilar och design på möbelakvarium

Det finns många olika stilar och designer av möbelakvarium att välja mellan, beroende på din personliga smak och inredning:

 1. Bordakvarium: Dessa akvarium är integrerade i bord, vilket gör dem till ett praktiskt och vackert tillägg i vardagsrum, kontor eller sovrum.

 2. Rumsavdelare: Ett stort möbelakvarium kan fungera som en rumsavdelare, vilket skapar en naturlig och vacker separation mellan olika områden i ditt hem. Dessa akvarium är ofta mycket dekorativa och kan ses från båda sidor.

Skapa en harmonisk miljö med möbelakvarium

Ett möbelakvarium kan bidra till en harmonisk och avslappnande miljö i ditt hem. Här är några tips för att maximera dess estetiska och funktionella fördelar:

Placering och inredningstips

 1. Placering: Välj en plats där akvariet kan ses och njutas av regelbundet. Undvik att placera det i direkt solljus för att förhindra algtillväxt och överhettning av vattnet.

 2. Belysning: Använd rätt belysning för att framhäva akvariets skönhet och främja hälsosamma växter. LED-belysning är ett energieffektivt alternativ som erbjuder många olika färginställningar.

 3. Dekoration: Inkludera naturliga dekorationer som stenar, växter och rötter för att skapa en naturlig miljö för dina fiskar. Använd färgkoordinerade element för att komplettera din heminredning.

Val av fisk och växter

 1. Fisk: Välj fiskar som passar storleken på ditt akvarium och som kan samexistera fredligt. Några populära val för möbelakvarium inkluderar neontetror, guppies och dvärgkulfiskar.

 2. Växter: Inkludera levande växter för att förbättra akvariets ekosystem och estetik. Växter som javaormbunke, anubias och vallisneria är både vackra och lättskötta.

 3. Skötsel: Se till att du har rätt utrustning för att upprätthålla en hälsosam miljö för dina fiskar och växter. Regelbunden rengöring, vattenbyten och kontroll av vattenkvaliteten är avgörande för att hålla ditt möbelakvarium i toppskick.

Genom att välja rätt möbelakvarium och placera det på ett strategiskt sätt kan du skapa en harmonisk och avkopplande miljö i ditt hem, samtidigt som du njuter av skönheten och lugnet som ett akvarium kan erbjuda.Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan