Dvärgskäggagamen Billy

Pogona henrylawsoni

Om Billy

Vår specielle vän Billy är en dvärgskäggagam med en stor personlighet och en ännu större aptit för livet! Billy är född i juli 2022 och har spenderat de senaste två månaderna hos oss. Hen är inte bara livlig och nyfiken, utan har också en förmåga att sätta ett leende på dina läppar med sitt skojiga beteende. Om du vill dela ditt liv med en reptil som kommer att hålla dig sällskap med sina busiga egenskaper, är Billy den ultimata kompanjonen.


Dvärgskäggagam

Pogona henrylawsoni

  • Marklevande/klättrande
  • Dagaktiv
  • Köttätare
  • Storlek: 25-30 cm
  • Värmeplats: 40°C
  • Fergusonzon: 3-4

Pris: 1295:- fr. 1995 kr

Rekommenderat terrarium: 1,08 m² - 180x60x60 cm

Utbredningsområde: Nordöstra Australien

Kort artbeskrivning

Dvärgskäggagamen (Pogona henrylawsoni) är en av en av totalt 8 arter i släktet Pogona – skäggagamer. Alla arterna är endemiska för Australien – i naturen lever de alltså endast i Australien. Just P. henrylawsoni förekommer i ett mindre område i nordöstra Australien. 

Skäggagamer är dagaktiva, omnivora (allätande) ödlor som kan klassas som ”semi-arboreala” (delvis trädlevande) då de är duktiga klättrare som gärna sitter en bit ovanför marken och solar sig.

En välskött dvärgskäggagam kan i extremfall leva i upp till 15 år, men genomsnittlig livslängd i fångenskap är mellan 6 och 10 år. Läs mer...

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...

Dvärgskäggagamen Billy

Pogona henrylawsoni
 
 
 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan