Startsida - CyberZoo  Djur i reptilbutiken  Mandarinråttsnok

Mandarinråttsnok

Euprepiophis mandarinus

Mandarinråttsnok

Euprepiophis mandarinus

CITES: Ej listad

  • Marklevande/grävande
  • Skymningsaktiv
  • Köttätare
  • Storlek: 100-140 cm
  • Värmeplats: 28°C
  • Fergusonzon: 1
  • Livslängd: 15-20 år

Pris: 2995 kr

Rekommenderat terrarium: 150x60x60 cm eller större

Utbredningsområde: Kina, Indien, Vietnam, Myanmar, Laos, Taiwan

Kort artbeskrivning

Mandarinråttsnoken är en vacker och färgglad orm som är hemmahörande i bergstrakterna i Kina, Indien, Vietnam, Myanmar, Laos och Taiwan. Den har en rödbrun eller grå bakgrundsfärg med runda gula fläckar längs ryggen, omgivna av svarta cirklar eller trianglar. Huvudet är smalt med svarta och gula fält, och kroppen är slank och smidig. Den kan bli upp till 140 cm lång.

Mandarinråttsnoken trivs i bergsskogar, jordbruksmarker och risodlingar, och gillar relativt svala temperaturer och hög luftfuktighet. Det är en köttätare som äter gnagare, ödlor och fåglar. Den är aktiv på dagen och gräver gärna tunnlar för att skapa gömställen. Mandarinråttsnoken kan vara lite skygg, men är i allmänhet inte aggressiv.

Livslängd: 15-20 år


Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper eller tingar en orm.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...

Mandarinråttsnok

Euprepiophis mandarinus


↓ Följ oss på sociala medier ↓

Youtube logga Facebook logga Instagram logga TikTok logga

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan