Hästskosnok

Hemorrhois hippocrepis

Hästskosnok

Hemorrhois hippocrepis

CITES: Nej, men står med på EU:s artskyddsförordning

  • Marklevande/klättrande
  • Dagaktiv
  • Köttätare
  • Storlek: 130-150 cm (i extremfall upp till 180 cm)
  • Värmeplats: 35-40°C
  • Fergusonzon: 3
  • Livslängd: 15-20 år

Pris: 2195 kr

Rekommenderat terrarium: 180x60x60 cm eller större

Utbredningsområde: Sydvästra Europa, Norra Afrika

Kort artbeskrivning

Hästskosnok (Hemorrhois hippocrepis) är en ogiftig marklevande orm i den stora familjen snokar (Colubridae). Den förekommer naturligt i Portugal, Spanien, Marocko, Algeriet och Tunisien. Arten har även introducerats till ett flertal öar (där den nu alltså kan räknas som en invasiv art) såsom Ibiza, Mallorca och Sardinien. Detta har troligen skett i förbindelse med import av olivträd till öarna, snarare än genom förrymda husdjur. 

Hästskosnoken är primärt aktiv på dagen och jagar aktivt sina byten, både på marken och klättrandes i buskar, i stenmurar, på klippor och liknande. H. hippocrepis är en nyfiken och uppmärksam orm som ofta ligger framme i terrariet under dagtid. Arten kan ha lite temperament, så det är ingen bra nybörjarorm. Med bra skötsel kan en hästskosnok leva i 15-20 år.  


Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper eller tingar en orm.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...

Hästskosnok

Hemorrhois hippocrepis


↓ Följ oss på sociala medier ↓

Youtube logga Facebook logga Instagram logga TikTok logga

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan