Startsida - CyberZoo  Djur i reptilbutiken  Variabel kungssnok

Variabel Kungssnok

Lampropeltis leonis

Variabel kungssnok

Lampropeltis leonis

CITES: Ej listad

  • Marklevande
  • Nattaktiv
  • Köttätare
  • Storlek: 70-110 cm
  • Värmeplats: 32-35°C
  • Fergusonzon: 1

Pris: 1895 kr

Rekommenderat terrarium: 0,75 m² - 150x50x65 cm eller större

Utbredningsområde: Nordöstra Mexiko.

Kort artbeskrivning

Variabel kungssnok (Lampropeltis leonis) är en av de mindre arterna i släktet, med en vuxen storlek på ca 70-110 cm. I naturen finns arten i delstaterna, Nuevo León, Tamaliupas samt Coahuila i nordöstra Mexico. Det är en primärt marklevande orm, som framförallt är aktiv i skymning och gryning. I fångenskap kan en variabel kungssnok bli 15-25 år gammal.

Variabel kungssnok har 3-4 olika färvarianter i naturen. Grundfärgen varierar från ljusgrå, eller beige till orange med tvärgående band, eller sadlar längs hela kroppen. Färgen på banden/sadlarna skiljer mellan de olika färgvarianterna, men är som regel bruna till röda, med svarta kanter. Det finns även en melanistisk variant, som alltså är helt svart. Även om färgerna delvis är genetiskt betingade kan man få flera olika färgvarianter i en kull med ungar.


Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper eller tingar en orm.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...

Variabel Kungssnok

Lampropeltis leonis


↓ Följ oss på sociala medier ↓

Youtube logga Facebook logga Instagram logga TikTok logga

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan