Startsida - CyberZoo  Djur i reptilbutiken  Tanzania trädödla

Tanzania trädödla

Gastropholis prasina

Tanzania trädödla

Gastropholis prasina

Tanzania trädödla

Gastropholis prasina

CITES: Ej listad

  • Trädlevande
  • Dagaktiv
  • Köttätare
  • Storlek: 25-40 cm
  • Värmeplats: 35 °C
  • Fergusonzon: 2
  • Livslängd: 10-15 år

Pris: 2495 kr

Rekommenderat terrarium: 120x45x90 cm

Utbredningsområde: Kenya, Tanzania

Kort artbeskrivning

Gastropholis prasina är, som artnamnet antyder, en grön ödla. Hela kroppen är ljusgrön, ibland med turkosa inslag. Undersidan av halsen och hakan är ofta ljusare, ibland nästan gulaktig. Tungan är klarröd.

Dessa vackra och primärt dagaktiva ödlor har blivit populära terrariedjur under de senaste 5-10 åren, men då de beskrivs som sällsynta och hemlighetsfulla (och därmed svårstuderade) i naturen vet vi ganska lite om deras beteenden och levnadssätt i naturen. 

I fångenskap är Gastropholis prasina en aktiv och nyfiken ödla som utnyttjar all plats man ger den. Som de flesta andra primärt dagaktiva ödlor solar arten regelbundet.

Tanzania trädödlor är carnivorer och äter nästan primärt ryggradslösa djur såsom insekter och spindeldjur med mera i naturen. 

I fångenskap kan arten bli åtminstone 10-15 år gammal.

En turkos tanzania ödla på ett grönt blad

Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper eller tingar en gecko.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...


↓ Följ oss på sociala medier ↓

Youtube logga Facebook logga Instagram logga TikTok logga

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan