Zeolit till akvarium

Zeolit är ett filtermedia för akvarium som renar akvarievatten på kemisk väg. Dess främsta användningsområde inom akvaristiken är för att adsorbera ammonium och ammoniak vilket rent kemiskt sker genom jonutbyte. Det betyder att Zeolit behöver bytas ut med jämna mellanrum, ju mer ammonium/ammoniak desto oftare. Zeolit fungerar sämre i hårt vatten som innehåller kalk och magnesium.

Zeolit

Zeolit fungerar bra och kan vara en räddare i nödsituationer, men ifall ditt akvarium har långvariga problem med förhöjda nivåer av skadliga ämnen bör du åtgärda källan till problemet. Ifall du behöver använda Zeolit under en längre period behöver du testa akvarievattnet för ammoniak eftersom du inte kommer få några övriga indikationer på vilken nivå ammoniakhalten befinner sig.

Vissa anser att Zeolit är användbart i karantänakvarium eller då fiskar flyttas till ett temporärt akvarium för att behandlas med mediciner, och det inte finns en etablerad koloni av goda bakterier. Ytterligare ett användningsområde kan vid transport av fisk då vattenmängden är begränsad och det inte finns något annat som tar hand om fiskens avföring.

Zeolit förekommer naturligt som en vulkanisk bergart men för akvarium framställs ämnet industriellt vilket dock inte påverkar effektiviteten.Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan