Startsida  Fisk  Akvarium  Nanoakvarium

Nanoakvarium & små akvarium

Här hittar du vårt stora sortiment av nanoakvarium! Nanoakvarium är perfekt för den akvarieintresserade som inte har så mycket utrymme. Miniakvarium och små akvarium blir också väldigt eleganta dekorationer på kontoret. Ett litet akvarium kan ha ett fåtal fiskar eller vara ett stilrent växtakvarium med rätt vattenberedning och bottenmaterial.

Nanoakvarium

Nanoakvarium har blivit väldigt populära. De kan köpas till en relativt liten kostnad, och tar väldigt liten plats. Underhållet är mer krävande, men också mindre tidskrävande på grund av den mindre vattenvolymen. Här kommer några tips på vägen till ett lyckat akvarium i miniformat:

Placering

De kan med fördel placeras på köksbänken, eller kanske på en stadig hylla i vardagsrummet. Det man ska tänka på är framförallt att nanoakvariet inte hamnar så att solen lyser på det, för då kommer du garanterat få problem med alger.

Storlek

De finns i flera storlekar, så det kan vara värt en tanke på vad du vill få plats med. Vilka fiskar eller räkor du har tänkt dig osv. En bra storlek, som passar många, är runt 20 liter.

Doppvärmare och belysning

Köper du ett färdigt nano-paket, så ingår oftast belysning. Doppvärmare medföljer inte alltid. Om du har en belysning som genererar värme så kan den räcka som värmekälla.

Skötsel

Ett Nanoakvarium behöver inte alls vara svårskött, eller krångligt. Några saker som är bra att tänka på är:

  • Välj fiskar eller räkor som inte växer sig stora.
  • Minimera antalet fiskar, så att belastningen blir minimal.
  • Mycket växter är bra, eftersom de förbrukar näringsämnen och bildar syrerikt akvarievatten.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan