Filterpåse - Nätpåse till filtermedia

Filterpåsar är en typ av nätpåse i ett mesh-material som används för att hålla olika typer av filtermedia på plats i ditt akvariefilter. De är vanligtvis tillverkade att någon typ av syntetisk fiber, till exempel nylon, som inte påverkar vattenvärden som pH och inte påverkas av kemikalier som kan finnas i akvarievattnet. De flesta filterpåsar går att använda i såväl sötvattensakvarium som saltvattensakvarium.

Det finns filterpåsar med fina maskor och lite grövre som passar till olika typer av filtermaterial. Beroende på vilken tillverkare av filtermedia man valt så kan man säga att exempelvis biobollar går bra att ha i filterpåsar med grovt nät medan Zeolite och aktivt kol ibland kommer i mindre fraktioner. På filterpåsar finns en dragkedja, dragsko, clips eller ett snöre i toppen så att den går att försluta.

Det finns flera fördelar med att använda en filterpåsar. För det första kan det vara direkt skadligt för filtret ifall det finns filtermedia som ligger fritt i filtret. Det kan även täppa till slangar och fastna på ställen där det kan vara svårt att få bort. Däremot behöver man såklart inte ha filterpåsar ifall filtret har en särskild behållare avsedd för filtermedia (som Aquael Turbofilter), eller ifall filtermaterialet i sig levereras i en behållare direkt från tillverkaren (som Juwel Bioflow).

För det andra gör filterpåsar att det blir lätt att hålla isär olika typer av filtermedia och byta ut det allteftersom förutsättningarna i akvariet förändras. Det är till exempel väldigt smidigt att byta ut en påse med aktivt kol efter en medicinering.Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan