Startsida  Fisk  Inredning  Bakgrunder

Akvariebakgrund

Bakgrunden till ditt akvarium är ofta det som gör skillnaden för att få till det där riktig naturliga, levande akvariet som alla vill ha! Oavsett om du vill ha en fin akvarieplansch till ditt kampfiskakvarium eller en 3D-bakgrund till Malawikaret så har vi allt du behöver: akvariebakgrunder till små och stora akvarium. 3D, plansch eller tunn stenimitation i sektioner som passar all akvarieinredning!

Bakgrunder

Back to Nature - Akvariebakgrund

Alla Back to Nature-bakgrunder har sitt ursprung ur avtryck av strukturer och former i naturen. De tillverkas med hantverksmässig känsla, en svår konst som vi är ensamma om. Resultatet är oerhört naturtroget och färgsättningen av varje bakgrund är unik.

Vad är en Back to Nature-bakgrund?

Back to Nature är ett alldeles naturtroget, tredimensionellt landskap, som installeras inuti ett akvarium eller terrarium. Back to Nature kan täcka bakrutan, helt eller delvis, och skapar en fantastiskt naturtrogen känsla. Den skapar dessutom trivsel för dina djur.

Back to Nature är inte “bara” en tjusig dekoration, det finns fler fördelar: Flertalet akvarieinnevånare blir tryggare med en bakgrund att “luta sig mot”. Det finns till och med arter som inte visar sitt naturliga beteende i ett “naket” akvarium.

En annan stor fördel är att man kan gömma all oestetisk teknik bakom en Back to Nature. Den allra bästa lösningen är att bygga ett gigantiskt biofilter bakom bakgrunden. Rätt utfört fungerar ett sådant filter i många år utan att man behöver rengöra det.

Akvarievänliga material

De material som Back to Nature tillverkas av, består bland annat av ett specielltpolyuretan. Detta har utvecklats och testats noggrant under många år. Back to Nature avger inga som helst ämnen, som kan vara skadliga för vattenlevande organismer. Det finns heller ingenting som kan påverka vattnets sammansättning. Därför kan Back to Nature användas i alla typer av akvarier, såväl söt− som saltvatten.

Hård och hållbar yta

Vår speciella tillverkningsprocess resulterar i en extremt slitstark yta. Därför kan man använda ganska våldsamma metoder om man behöver rengöra bakgrunden. Risken att en Back to Nature-bakgrund skadas av algätande fiskar är minimal. Under den hårda ytan är materialet lätt poröst så att bakgrunden blir formstabil.

Unik färgsättning

Back to Nature produceras med en unik färgningsprocess som medför att färgen aldrig kan flagna. Den förenas med materialet i en kemisk reaktion. Ytan håller sig intakt, och färgerna behåller sin lyster i många år.

Våra tillverkningsmetoder och material medför också att Back to Nature inte påverkas eller missfärgas av normala doser av fiskmedikamenter (t.ex. metylenblått och/eller malakitgrönt).

Åldras med behag

Back to Nature har funnits på marknaden sedan 1994, men Sune och Joel började utvecklingen med mängder av tester och experiment långt innan dess, för att till slut kunna producera den optimala bakgrunden. Alltså var alla misstag och “barnsjukdomar” passerade vid introduktionen 1994, och en helt färdigutvecklad produkt var redo att presenteras för marknaden.


1 2 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan