Stäng
  • Kundservice i världsklass!
  • Fraktfritt från 695 kr*
Startsida  Akvaristik  Vattenkemi  Ph + -

Ph + -

Vad är normalt PH för mina akvariefiskar? Många akvariefiskar fungerar i ett ganska brett pH-intervall, från något surt (6,5) till svagt basiskt (7,5). Men vissa fiskarter kräver speciella vattenförhållanden i ett akvarium. Det kan vara diskus, L-malar eller vissa ciklider.

För att ge dina akvariefiskar optimalt PH förhållande, så kan det vara klokt att söka information om vad som gäller för just de fiskar du har i ditt akvarium. Det finns inget standard pH-värde som gäller för all fisk, eftersom fiskarna har sitt ursprung i dammar, floder, bäckar, sjöar och hav som alla har olika pH-värden, är deras behov olika. Tänk på att pH-värden förändras, så det är bra att mäta ditt akvarievatten minst en gång i månaden.

Hur viktigt är ett stabilt PH?

Förändringar i PH-värde, särskilt plötsliga förändringar, kan vara skadligt eller till och med dödlig för din akvariefisk. Snabba förändringar i pH-värde gör att många fiskar dör. Detta är vanligt med nyinköpt fisk som du tar hem från zoobutiken, om ni har stor skillnad i vattnets PH.Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan