Startsida  Reptil  Terrarium  Exo Terra Terrarium

Exo Terra - Terrarium

Exo Terra är ett av de mest ansedda varumärkena bland de som är intresserade av terrarium och reptiler. De har haft en betydande roll för produktutvecklingen inom terrariehobbyn och ökat förståelsen bland entusiaster över hela världen för vilka levnadsvillkor reptiler, ödlor, ormar, spindlar och grodor i fångenskap kräver. Med Exo Terra är det enkelt att sätta ihop ett komplett system då alla komponenter och tillbehör är anpassade för att fungera tillsammans.

Se även terrarium från:

Exo Terra Terrarium

Med ett stort utbud av terrarieteknik och terrarietillbehör som klimatkontroll, bottensubstrat, foder, bakgrunder och annan inredning kommer man med Exo Terra långt i strävan att sätta ihop ett harmoniskt och snyggt terrarium som ger ett naturligt intryck. Den stora bredden bland produkterna gör det möjligt att tillgodose ett betydande spann av olika behov och skapa en stor variation av livsmiljöer som passar de flesta arter.

Terrarium från Exo Terra är så kallade helglasterrarium. Det innebär att de har en vattentät botten och glasväggar vilket ger en god överblick över terrariet från alla vinklar. Ventilationen utgörs av rymningssäkra öppningar i terrariets framkant tak och materialen som används är fuktbeständiga. Det betyder att det går lika bra att simulera ett ökenlandskap som en fuktig regnskog i terrarium från Exo Terra.

Det patenterade ventilationssystemet håller glaset i terrariets framkant fri från kondens utan att det behövs fläktar eller andra mekaniska hjälpmedel som kan ge ifrån sig störande ljud. Luftflödet säkerställer även att överskottsvärme och fukt släpps ut genom det rostfria och löstagbara skyddsnätet i terrariets tak.

Alla terrarium från Exo Terra har en hel eller delad dörr i framkant som gör det lätt att komma åt i hela akvariet. Alla öppningar är försedda med lås, och mer avancerade hänglås för terrarium finns som tillval. Dörren till terrariet har ett vred med en klack som terrariets invånare inte kan öppna själva.

En del ödlor, ormar, spindlar och skorpioner har en naturlig tendens att gräva och att använda terrariets bottensubstrat exempelvis som gömställe, för att reglera kroppstemperaturen eller för fortplantning. Den extra höga bottenkanten på Exo Terras terrarium tillåter ett tillräckligt tjockt lager bottensubstrat för att sådana arter ska kunna utöva sitt naturliga beteende. Den höga kanten tillåter även att terrariet används som ett paludarium, det vill säga att botten helt eller delvis täcks av vatten.

I bakkant finns finns öppningar för kablar och slangar som enkelt kan döljas med en snygg bakgrund, växter eller stenar. Öppningarna är små nog för att även de minsta reptilerna inte ska kunna rymma.

Terrariet står på fötter som tillåter att du monterar en värmematta eller värmekabel i terrariets botten. På så sätt kan man själv påverka temperaturen i terrariet och skapa varma och svalare områden.

Exoterras storlekar är alla baserade på måtten (L x B cm) enligt följande:

  • Nano - 20x20 cm
  • Mini - 30x30 cm
  • Small - 45x45 cm
  • Medium - 60x45 cm
  • Large - 90x45 cm

De flesta storlekar finns i olika höjdmått (30/45/60/90 cm) beroende på modell.Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan