Startsida  Mission statement

Mission statement

Idag sker en stor del av handeln med reptiler, amfibier, groddjur och leddjur mellan privatpersoner. Vi tror att det blivit så på grund av en nödvändig men på vissa sätt krånglig och byråkratisk lagstiftning, svårnavigerat kunskapsläge och djurbutiker som inte varit tillräckligt duktiga på att leva upp till reptilentusiasternas ambitioner och förväntningar. Dessutom har långa transporter av djur som fötts upp under fabriksliknande former eller är vildfångade och del av illegal handel har gett såväl grossister som djurhandeln i stort ett dåligt rykte. 

Det finns många seriösa privata uppfödare som gör ett mycket bra jobb och tar ett stort ansvar när djur byter ägare. Tyvärr finns det även oseriösa aktörer, och den enda egentliga kontrollen av dem är omdömen på olika forum och i sociala medier. Som spekulant har man få eller inga möjligheter att varken på förhand eller i efterhand avgöra ifall djuret är välhållet eller inte. Det kan även vara svårt att veta ifall den dokumentation man får av uppfödaren uppfyller lagkraven och om så inte är fallet få den kompletterad i efterhand. Man har heller inga egentliga möjligheter att klaga, ställa frågor eller hålla en oseriös uppfödare till svars vilket man får hos oss bland annat genom konsumentköplagen.

Vi vill höja ribban för svenska djurbutiker och tillhandahålla djur som får uttrycka hela sin beteendepalett och vars omvårdnad bygger på forskning och beprövad erfarenhet. Kort sagt en djurbutik där det inte kompromissas med belysning, utrymme eller inredning och där väldokumenterade djur handplockats från utvalda privata uppfödare. Hos oss ska djuren få bästa möjliga förutsättningar för ett långt och hälsosamt liv. För att göra det behöver vi kunna mera än våra konkurrenter, erbjuda heltäckande sortiment av tillbehör och bygga ett nätverk med dem som vill samma sak som vi!

Det är därför som vi samarbetar med reptilveterinärer som Jesper Agner Arnö (f.d. Blå Stjärnans djursjukhus), förstklassiga svenska uppfödare och andra experter inom sina respektive fält. Det är inte bara vi som valt dem, de har även valt oss! Förhoppningen är att vi tillsammans ska sprida kunskap och utbyta idéer med nyblivna och erfarna reptilägare för att uppnå en bättre djurhållning inom hobbyn.

Vi vill skapa en minst lika god livsmiljö för djuren som de får hos en seriös privat uppfödare och vara en inspiration för hobbyister, föreningar och andra reptilbutiker, samtidigt som vi lever upp till och överträffar förväntningarna inte bara hos våra kunder utan även kontrollmyndigheter som Jordbruksverket och Länsstyrelsen. På så sätt skapar vi en upplevelse som är unik för både kunder som djur!

  • När du köper ett djur hos oss bidrar du inte till illegal handel av hotade arter.
  • Alla våra djur har den dokumentation som krävs för att uppfylla lagar och regler.
  • Hos oss har djuren fått det bästa förutsättningarna för ett långt och hälsosamt liv.
  • Vi tillhandahåller både den kunskap och de tillbehör du behöver för att hålla djur i terrarium på ett framgångsrikt sätt.

Sortiment

Ett av våra främsta mål som butik är att erbjuda dig som kund de bästa tillbehören till dina djur. Detta går hand i hand med våra höga ambitioner gällande vår egen kunskap och den information vi tillhandahåller i vår butik och e-handel – om vi inte har kunskapen kan vi inte avgöra vilka produkter som passar bäst till vilka djur, och under vilka förhållanden. Vi arbetar hela tiden med att förbättra, och utöka informationen om våra reptiltillbehör vilket  gör det lättare för dig som reptilägare att hitta de optimala produkterna till dina terrarier.

Vår ambition är att hela tiden uppdatera vårt sortiment av produkter till reptiler och amfibier, så att vi alltid ligger i framkant och kan erbjuda såväl prisvärda budgetalternativ som de bästa produkterna på marknaden.

En produkt kan ha flera användningsområden och därför kommer du hitta tillbehör på vår hemsida som inte passar alla typer av djur. Detta är ett medvetet val från vår sida. Vi har även valt att behålla en del äldre artiklar i vårt sortiment, för att skapa en inkörsport till vår plattform där det sedan går att hitta både uppdaterad information samt mer optimala produkter. I produktinformationen till sådana äldre produkter framgår det naturligtvis mycket tydligt vad vi rekommenderar istället, och varför.

Information och kunskap

En av de största orsakerna till att djur i fångenskap sköts på fel sätt är okunskap. Även om kunskapen om olika djurslag hela tiden ökar, har den stora mängd information som numera finns tillgänglig på internet gjort att det kan vara svårt att hitta uppdaterad och helt korrekt information om hur olika djur fungerar, hur de lever i naturen, och hur man tar hand om dem på bästa sätt i fångenskap. Detta gäller i hög grad för reptiler och amfibier - det finns fortfarande många områden där äldre uppfattningar, myter och tankegångar hänger kvar. Detta vill vi hjälpa till med att ändra på!

Vi vill bidra med en plattform för uppdaterad och evidensbaserade fakta och kunskap, samt bli en central del i ett nätverk för uppfödare, djurhållare, föreningar, näringsliv och övriga aktörer. 

För att säkerställa att den fakta och information vi förmedlar är korrekt och uppdaterad tar vi hjälp av välmeriterade personer med expertis och lång erfarenhet inom sina respektive fält, både i Sverige och internationellt. Våra uppfödare har också en viktig roll, och vi kommer att sträva efter ett aktivt samarbete och en ständig dialog för informationsutbyte mellan oss och de uppfödare vi samarbetar med.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan