Startsida  Växter  Akvarieväxter

Akvarieväxter för akvarium

Här har vi samlat alla våra levande akvarieväxter till ditt akvarium. Vi har gjort det extra enkelt att hitta vad du söker genom att använda vårt filtreringssystem.

Akvarieväxter

Visste du att det finns växter som trivs i både akvarium och terrarium?

Att välja växter som kan trivas både i akvarier och terrarier kan vara en spännande utmaning, eftersom dessa miljöer har olika fuktighets- och ljusförhållanden. Men det finns faktiskt flera arter som kan anpassa sig väl till både vatten- och landmiljöer. Här är några tips på mångsidiga växter som kan fungera för både akvarium och terrarium:

1. Javafern (Microsorum pteropus)
Javafern är en robust och lättodlad växt som trivs både under vatten i ett akvarium och i fuktiga förhållanden i ett terrarium. Den kräver minimal belysning och är utmärkt för nybörjare. Dess långa, gröna blad ger utmärkt gömställe och skydd för fiskar och små reptiler eller amfibier.

2. Anubias (Anubias spp.)
Anubias är en annan flexibel växt som kan växa både under och ovanför vattenytan. Den är långsamväxande och har hårda, läderartade blad som är resistenta mot att tuggas på av fiskar. I ett terrarium kan Anubias bidra med en djup, grön färg och struktur.

3. Mossor (t.ex. Java Moss eller Christmas Moss)
Mossor är extremt anpassningsbara och kan växa i både akvarier och terrarier. I ett akvarium bidrar de till att filtrera vattnet och ge en yta för fiskar att lägga sina ägg på. I ett terrarium kan mossa bidra till fuktighet och skapa en naturlig och frodig miljö.

4. Cryptocoryne (Cryptocoryne spp.)
Denna växt kan anpassa sig väl till både vatten och fuktiga landmiljöer. I akvariet bidrar Cryptocoryne med en attraktiv bladform och färg, medan den i ett terrarium kan bidra till en frodig och tropisk känsla.

5. Pilea (Pilea spp.)
Även om Pilea oftare används i terrarier, kan vissa arter också trivas i de skuggigare delarna av ett akvarium. Dessa växter kräver mer ljus när de växer ovanför vatten men kan anpassa sig väl till både miljöer om de får tillräckligt med fuktighet.

När du väljer växter för ditt akvarium eller terrarium, är det viktigt att ta hänsyn till varje växts specifika behov gällande ljus, temperatur och fuktighet. Aklimatisera alltid dina växter ordentligt för att ge dem den bästa chansen att trivas i sinnya miljö. Genom att välja dessa mångsidiga växter kan du skapa en vacker och levande miljö.


1 2 ... 6 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan