Optiwhite Akvarium med extra klart glas

Optiwhite Akvarium som har klara kanter har kommit att bli ett förstahandsval för de som vill ha ett helglasakvarium med ett exklusivt uttryck. I designakvarium är det mer regel än undantag att åtminstone framsidan är av klart glas med lågt innehåll av järn. De mörka kanterna som klassiska akvarium ofta har upplever vi numera som lite murriga och gammaldags. Ett akvarium med ljusa kanter passar bättre in med moderna möbler och ljus inredning.

Optiwhite

Optiwhite Akvarium med klara kanter

Standardglas har en mer eller mindre framträdande grön ton som kan vara svår att se, exempelvis så är det förmodligen få av oss som lägger någon särskild vikt vid glaset när vi tittar ut genom ett fönster. När glas används för inredning eller som en komponent i en möbel är det oftast lätt att se skillnaden i klarhet eftersom det är när man ser kanten på glasskivan som skillnaden blir allra tydligast. Billigt glas brukar ha en särskilt kraftig grönton, medan det klara glas som fått stort genomslag i akvariekretsar de senaste åren antigen nästan helt saknar färgton eller har en svag turkos eller blå ton.

Glaset på optiwhite akvarium är klarare

Det är såklart så att glaset i sig är klarare än vanligt fönsterglas, det är alltså inte bara kanterna som är klarare men det är där man ser den största skillnaden. Anledningen till att glas med klara kanter blivit så populärt är helt enkelt för att det ger ett lyxigare intryck, en bättre och mer sann färgåtergivning av akvariefiskarna och dessutom så släpper det igenom mera ljus (det som kallas ljustransmission). Det ger även uppenbara fördelar för alla oss som gillar att fotografera fiskarna genom glaset!

Stora optiwhite akvarium

Ju större optiwhite akvariet är, desto tjockare glas måste man använda för att akvariet ska hålla ihop när man fyller det med hundratals liter vatten. Det betyder att köper man ett stort akvarium med 10 mm eller 12 mm tjockt glas så kommer skillnaden i utseende mellan ett klart glas med låg järnhalt (optiwhite) och traditionellt akvarieglas att vara väldigt stor. På ett mindre akvarium kommer skillnaden att vara fullt märkbar men kanske inte lika påtagligt.

Det enda alternativet som erbjuder ännu klarare kanter än optiwhite-glas är akvarium i plexiglas. Fördelen med optiwhite-glas jämför med ett akvarium i plexiglas eller akrylplast är att glaset inte är lika känsligt för repor som plexiglas.

Placeringen av optiwhite akvarium

Ytterligare en aspekt på vilken typ av glas man ska välja till sitt akvarium beror på vart det ska placeras. Ett fint inrett akvarium i vardagsrummet är mer betjänt av klart glas än ett odlingsakvarium i en källare.

Är optiwhite akvarium lätta att repa?

Söker man på nätet så hittar man snart att det finns en seglivad myt om att optiwhite akvarium skulle vara lättare att repa än sådant glas man hittar i vanliga akvarium men generellt sett så stämmer det inte, åtminstone inte vad vi har märkt. Möjligtvis så skulle det kunna finnas en teoretisk skillnad mellan vissa tillverkare.

Behöver man speciell utrustning till optiwhite akvarium?

Nej, optiwhite akvarium fungerar precis som ett "vanligt" akvarium gör. Så täckglas, doppvärmare, akvariebänk, innerfilter, bakgrunder... egentligen allt som går att använda till vanliga akvarium fungerar dessutom till optiwhite akvarium.Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan