Startsida  Akvaristik  Inredning  Akvariegrus

Akvariegrus, akvariesand och bottensubstrat

Vi har över 150 olika typer och sorters akvariegrus, akvariesand och bottensubstrat för att ge dig den visuella effekt du söker och självklart den trygga livsmiljö som dina fiskar behöver.

Akvariegrus

Vi har även bottenmaterial avsett för specifika akvarier, såsom rev-sand, blandning gjorda för levande växter, speciella art-kombinationer, krossad korall och kustlera. Hos oss kan du hitta de exakta färger och utformning av akvariegrus och bottensubstrat som du behöver för att fullända ditt drömakvarium!

Hur mycket akvariesand du bör köpa till ditt nya akvarium beror på storleken och formen på ditt akvarium, liksom det djup av akvariesand du vill ha. Andra faktorer är den typ av inredning du planerar, och även kornstorleken.

Detta kan låta komplicerat, men oroa dig inte - du behöver inte vara proffs för att komma igång!

Den enklaste tumregeln är att använda ca 1 kg akvariesand per 10 liter akvariumvolym för att uppnå en 2,5 cm sandbädd. Eller 2 kg per 10 liter för en 4 cm sandbädd.

Många akvarister menar att det alltid är säkrare att köpa mer grus än vad du tror att du kommer att behöva. Då kommer du alltid att ha lite till övers för framtida renoveringar eller extra tillägg. Med detta enkla råd, hoppas vi att vi har hjälpt dig "komma till botten” med ditt behov av bottenmaterial till ditt akvarium.


1 2 3 4 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan