Startsida  Fågel  Fågelmat

Fågelmat

Fågelmat till burfåglar! Här nedan finner du vårt enorma utbud av näringsrik mat till dina tamfåglar! Allt från kvalitetsmärken som nutriBird och Orlux, till högklassiga och rena råvaror i olika förpackningsstorlekar till ett bra pris.

Näringsrik fågelmat - och några bra saker att tänka på

Fåglar behöver äta en näringsrik diet för att leva ett långt liv. Felaktig utfodring kan leda till undernäring och sjukdomar som resulterar i en kortare livslängd. Börja mata din fågel med rätt fågelfoder redan från början.

Papegojor och fåglar som tillhör papegoj-familjen kan äta en mängd olika råvaror. Frön ska däremot inte vara papegojans huvudfoder. Detta är ett misstag många nya fågelägare gör. Frön innehåller mest fett och inte tillräckligt med protein och väldigt få vitaminer. Livsmedel som innehåller mycket fett bör alltså undvikas.

Mata aldrig fåglar med avokado eftersom den är giftiga för fåglar. Avokado innehåller ett ämne som kan vara väldigt giftigt för vissa fågelarter och mindre giftigt för andra sorters fåglar. Olika typerav avokado kan vara olika giftiga.

Bra källor till näring för din fågel inkluderar bönor och baljväxter samt olika grönsaker och frukter. Vissa fåglar är svåra att locka med nya råvaror, medan andra är öppna för att testa nya foder/råvaror. Även om det kan ta lite tid, så är det bra att försöka införa olika foder och råvaror så att fåglarna får en balanserad och hälsosam kost.

Ändringar i en fågels matvanor bör ske långsamt och gradvis över tiden. Var noga med att inte lämna färska livsmedel i fågelns bur för länge då det kommer att utveckla bakterier som kan göra din fågel sjuk.

Mata din fågel två gånger per dag. Detta kommer att resultera i att din fågel blir hungrig mellan måltiderna och fågeln blir mer aktiv. Dessutom om fågeln är hungrig så är det mer troligt att den vågar testa nya livsmedel. Utfodring bör ske vid bestämda tider. Om dina fåglar inte äter bra, så kan det vara tecken på att något inte står rätt till. Var vaksam på förändringar, och kontakta veterinär vid minsta osäkerhet på fåglarnas hälsa.

Precis som friskt vatten är nödvändigt för människor är det också nödvändigt för att hålla dina fåglar friska. Se till att din fågels vatten byts varje dag. Fåglarnas vattenbehållare kan bli mycket smutsiga och bör därför rengöras varje dag. En gång varannan vecka bör du rengöra vattenskålen med en lösning som innehåller desinfektionsmedel så den blir helt ren. Det finns också bra vitaminer och mineraler att köpa, som ger fåglarna tillskott av alla viktiga ämnen (extra viktigt för fåglar som äter en ensidig kost).

Fåglar är underbara husdjur för hela familjen och de kan leva länge om de tas om hand på rätt sätt. 


KAMPANJ
till 2024-06-29
NutriBird B14 - Parakit - 800 g
1 2 ... 5 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan