Filtermedia till Innerfilter

Filterpatron, filtermatta & Mer

I denna kategori hittar du vårt kompletta sortiment av filtermaterial för en mängd olika innerfiltermärken och modeller. Vi har organiserat produkterna efter märke, vilket gör det enkelt för dig att hitta rätt filtermaterial för just ditt filter. Oavsett om du behöver grov-, fin- eller superfin filtrering, kan du enkelt navigera och välja det bästa alternativet för att optimera ditt akvariums vattenkvalitet.

Innerfilter Filtermedia

Filtermedia till Innerfilter

För att optimera ditt akvariefilter och säkerställa kristallklart vatten är rätt filtermedia avgörande. På CyberZoo erbjuder vi ett brett utbud av filtermaterial som passar många olika märken och modeller av innerfilter.

Vad är filtermedia?

Filtermedia är materialet som placeras i ett filter för att rena vattnet i akvariet. Det finns tre huvudtyper av filtermedia: mekaniskt, biologiskt och kemiskt. Mekaniskt filtermedia tar bort synliga partiklar från vattnet, biologiskt filtermedia främjar tillväxten av nyttiga bakterier som bryter ner skadliga ämnen, och kemiskt filtermedia tar bort föroreningar och oönskade kemikalier.

Grovfiltrering

Grov filtrering är det första steget i processen. Filtermattor placeras först i filtret och fångar upp större partiklar och skräp. Detta förhindrar att filtret snabbt täpps igen och skyddar de finare filtermaterialen längre ner i kedjan.

Finfiltrering

Efter grovfiltreringen används finare filtermaterial såsom biofiltermedia och aktivt kol. Dessa medier tar bort mindre partiklar och lösta ämnen från vattnet, vilket bidrar till en renare och hälsosammare miljö för dina fiskar.

Superfin filtrering

Filtervadd placeras sist i filtreringskedjan och fångar upp de allra minsta partiklarna som fortfarande finns kvar i vattnet. Eftersom filtervadd är mycket fin måste den rengöras ofta eller bytas ut när vattenflödet börjar avta. Det är ett effektivt sätt att säkerställa att akvarievattnet förblir kristallklart.

Skötsel och underhåll

Rengöring: När du märker att vattenflödet inte är lika starkt som vanligt, är det dags att rengöra filtret. Det är bäst att rengöra svampar och filtermattor i en behållare med akvarievatten. Använd helst inte kranvatten eftersom det kan döda de goda nitrifierande bakterierna som hjälper till att hålla akvariet friskt. Genom att försiktigt skölja filtermedia i akvarievatten bevarar du dessa viktiga bakterier.

Byte av filtermedia: Efter upprepad rengöring kommer svampar och andra filtermedia så småningom att slitas ut och bör då bytas ut för att bibehålla effektiv filtrering.

Varumärken och modeller

Vi erbjuder filtermedia för innerfilter från ledande varumärken som AQUA NOVA, AQUACLEAR, AQUAEL, CIANO, DIVERSA, EHEIM, FLUVAL, HS AQUA, MARINA, NEWA, OCEAN FREE, SEACHEM och TETRA. Varje märke har sina unika egenskaper och fördelar:

  • AQUA NOVA: Filtermedia för modeller som NBF och NF, som erbjuder utmärkt mekanisk och biologisk filtrering.
  • AQUACLEAR: Kända för sin mångsidighet med media som Biomax, aktivt kol och skumfilter, vilket ger en komplett filtreringslösning.
  • AQUAEL: Passar modeller som ASAP, FAN+, PAT MINI och TURBOFILTER, och ger effektiv filtrering med lätt utbytbara media.
  • EHEIM: Erbjuder ett brett sortiment av filtermedia för modeller som 2207/2007, 2209, AQUABALL, AQUASTYLE, BIOPOWER, LIBERTY, PICKUP, POWERLINE 2252 och 2048, samt SKIM 350. EHEIM är känt för sina högkvalitativa biologiska och mekaniska filtermedia.
  • FLUVAL: Deras filtermedia passar modeller som 1+, 2+, 3+, 4+, CHI, EDGE, NANO, SPEC/FLEX och U-serien. FLUVAL erbjuder media som aktivt kol, biomedia och förfilter för optimal vattenrening.
  • TETRA: Tetra’s EasyCrystal-serien och IN-serien erbjuder filtermedia som är enkla att byta ut och ger både mekanisk och biologisk filtrering.

Varför är rätt filtermedia viktigt?

Användning av rätt filtermedia är avgörande för att bibehålla ett hälsosamt akvarium. Rätt filtermedia säkerställer att alla typer av föroreningar avlägsnas effektivt, vilket bidrar till en stabil miljö för dina fiskar och växter. Regelbundet underhåll och byte av filtermedia är också viktigt för att upprätthålla filterets effektivitet.

Hos CyberZoo hittar du allt du behöver för att hålla ditt akvarium i toppskick. Utforska vårt sortiment av filtermedia och hitta den perfekta lösningen för ditt innerfilter. Har du frågor eller behöver rådgivning? Vårt kunniga team finns här för att hjälpa dig!


1 2 3 4 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan