Startsida  Växter

Akvarieväxter & Terrarieväxter

Akvarieväxter är inte bara vackra att titta på utan bidrar även till ett hälsosamt levnadsförhållande för dina akvariefiskar. Terrarieväxter gör hela skillnaden för dina reptiler livsmiljö.

Levande växter bidrar genom att producera syre både över och under vattenytan. I akvarium tar de även näring från fiskarnas eller sköldpaddornas avföring och håller på så sätt nere vattnets nivåer av skadligt nitrit/nitrat. Växter är helt enkelt ett bra sätt att skapa balans och naturliga gömställen.

Syreproduktion och Reningsprocess

Levande växter är naturens lungor. De bidrar signifikant till miljön genom att producera syre - ett vitalt element för alla levande varelser. I ett akvarium omvandlar växterna koldioxid till syre genom fotosyntes, vilket förbättrar vattenkvaliteten och ger fiskar och andra vattenlevande organismer det livsnödvändiga syre som de behöver.

Växternas roll slutar inte där. Levande växter spelar också en kritisk funktion i att rena vattnet. Genom att absorbera avfallsprodukter såsom fiskarnas eller sköldpaddornas exkrementer, hjälper de till att kontrollera nivåerna av nitrit och nitrat, två ämnen som kan vara skadliga i höga koncentrationer. Denna naturliga filtreringsprocess hjälper till att bibehålla ett renare och hälsosammare akvarium, vilket minskar behovet av frekventa vattenbyten.

Balans och Naturliga Gömställen

Växter erbjuder mer än bara miljöförbättringar; de bidrar till den övergripande balansen i ditt akvarium eller terrarium. Genom att efterlikna de naturliga miljöer som dina djur kommer från, bidrar växterna till att skapa en känsla av trygghet och välbehag. De erbjuder naturliga gömställen och skuggade områden, vilket är särskilt viktigt för skygga eller stressbenägna arter. Denna känsla av säkerhet kan främja hälsosamt beteende och till och med stimulera naturliga reproduktionscykler.

Våra nyaste växter

KAMPANJ
till 2024-04-29
Zqare Levande Sphagnum Mossa - 500 g
Lätt
Fittonia Red kruka
Lätt
Acorus variegatus kruka

Växtnäring

KAMPANJ
till 2024-04-29
HS Aqua FloraCell - 1000 ml
KAMPANJ
till 2024-04-29
HS Aqua FloraCarbo - Flytande CO2 - 1000 ml
KAMPANJ
till 2024-04-29
HS Aqua FloraCell - 350 ml

Guider & tips

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan