Startsida  Fisk  Pumpar  Innerfilter

Innerfilter till akvarium

Innerfilter rekommenderas till ditt akvarium för att få en så bra vattenkvalitet som möjligt på ditt akvarievatten. Ett invändigt filter består av en pumpmotor med en eller flera filterbehållare vars filtermedia håller akvariet rent och i perfekt biologisk balans.

Vi har innerfilter från de största varumärkena, som tex. Eheim, Fluval, Juwel och Aquael. 

Innerfilter

Innerfilter är de mest använda filtren. De är enkla att rengöra och ger en utmärkt biologisk, kemisk och mekanisk filtrering. Ett innerfilter till akvarium innehåller olika sorters filtermaterial beroende på vilket man väljer.

Filtermaterial till innerfilter

Aktivt kol: Binder de organiskt upplösta avfallsprodukterna från fisken, även gaser (metan) och klor. Detta filtermaterial tar efftektivt bort kvarvarande läkemedel, klor, dofter och binder främmande partiklar.

Biobollar: Biobollar finns i olika former, dess struktur ger en gigantisk fästyta för snälla akvariebakterier som hjälper till med nedbrytningen av skadliga ämnen från fiskens avföring och foderrester (Nitrit). 

Filtermatta: Har en stor inre yta som gör att nedbrytningsbakterierna trivs. Den fungerar också som ett mekaniskt filter (dvs. att den fångar upp alla små partiklar och skräp). 

Keramiska ringar: Även kallade filtermakaroner, finns i olika former.
Dess struktur ger en gigantisk fästyta för snälla akvariebakterier som hjälper till med nedbrytningen av skadliga ämnen från fiskens avföring och foderrester (Nitrit).

Zeolit: Är ett jonbytarsubstrat som binder ammonium och det gör att det inte bildas nitrit/nitrat. 

Lavakross: Består av lava med en stor inre yta och en porös struktur, som gör att det byggs upp en koloni av nyttiga nedbrytningsbakterier i lavakrossen. När det läggs i filtret ombesörjer vattenflödet den nödvändiga syretillförseln. 

Dessa material används även till akvariets ytterfilter.


1 2 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan