Startsida  Akvaristik  Akvarium  Akvariepaket

Akvariepaket & kompletta startpaket

Ett akvariumpaket är ett prisvärt startpaket som innehåller de mest nödvändiga tillbehören. Att köpa ett komplett startpaket är ett enkelt sätt att snabbt komma igång för nybörjare som vill vara säkra på att “allt passar ihop”, eller för mer erfarna som vill ha ett bekvämt och lite mer designat alternativ till odlings- eller karantänakvarium.

Akvariepaket

Färdiga akvariepaket

Vilka komponenter som de olika akvariepaketen innehåller ser olika ut beroende på tillverkare, exakt vilka tillbehör som medföljer framgår på respektive produktsida. I allmänhet så ingår själva akvariet med ett tillhörande lock i vilket det sitter någon typ av belysning, ett innerfilter samt doppvärmare. I andra paket kan det även finnas håv, bakgrund, fiskfoder och ett test-kit för att testa vattenkvalitén.

Ifall du letar efter ett akvariepaket med större akvarium än de som erbjuds på denna sida är du välkommen att höra av dig till oss. Vi är själva akvarister och hjälper gärna till med att välja ut tillbehör som passar dina behov!

Är akvariepaket bra barnakvarium, och vilket ska jag i så fall välja?

I ett akvarium får barn möjligheten att utforska och följa akvariefiskars beteende, fortplantning och utveckling på riktigt nära håll. Ett akvariumpaket är enkelt, hållbart och genomtänkt vilket ger de bästa förutsättningarna för en lyckad start. Oavsett om man sätter ihop ett akvariepaket själv eller om man köper ett färdigt set så är ett akvarium aldrig underhållsfritt eller ett “självgående system”. Fiskar kräver tillsyn som alla andra husdjur och därför kan man inte förvänta sig att barn på egen hand kan ta ansvar för ett akvarium vilket betyder att en vuxen alltid bör ha huvudansvaret.

Om vi får välja så faller valet på ett Eheim MP Aquastar 54 liter eller ett Aquael Leddy 60 (54 liter). De är båda mycket prisvärda och populära, och har en lämplig storlek. När det kommer till akvarium för barn så tycker vi att det är klokt att välja bort de minsta akvariumen, under ca 50 liter. I små akvarium är det svårare att hålla stabila vattenvärden, särskilt de första veckorna. Ofta blir det obalans med resultatet att fisken snabbt dör, och intresset svalnar.


KAMPANJ
till 2024-06-29
Tetra Starter Line 54 L - LED - Akvariepaket
Prispressad
Juwel Rio 180 liter LED - Ek
1 2 3 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan