Startsida - CyberZoo  Reptil  Terrarieinredning

Terrarieinredning

Att inreda ett terrarium och göra det snyggt, intressant och stimulerande för djuret är en konst som kan kännas svår att bemästra. Vare sig terrariet ska inredas till att bli en regnskog eller ökenlandskap så finner du allt du behöver här!

Terrarieinredning

Terrarieinredning & hälsofördelar

Förutom att dekorera sitt terrarium fint så finns det många hälsofördelar med att skapa en trygg och naturtrogen miljö. Det är för att minimera sjukdomar, minska stress och hjälpa till så att djuret ömsar problemfritt. Man bör etablera naturliga sovplatser, svala grottor, en solplats på rätt höjd, möjligheter att klättra och gräva, naturliga gömställen etc. Ja, alla vill väl att våra husdjur ska må bra, känna sig som hemma och trivas i vår omvårdnad!

Blad och Frökapslar

För att ge ditt terrarium en naturlig känsla, är blad och frökapslar perfekta. De skapar en realistisk skogsmiljö samt fuktiga mikroklimat och det ger dessutom dina reptiler naturliga gömställen.

Grenar och Lianer

Grenar och lianer är fantastiska för klättrande reptiler. De ger en naturlig struktur och hjälper till att efterlikna reptilernas naturliga livsmiljö, vilket främjar deras fysiska aktivitet och välbefinnande.

Korkbark för Terrarium

Korkbark är ett mångsidigt inredningselement som kan användas som gömställen, bakgrunder eller klätterstrukturer. Det är hållbart och ser naturligt ut, vilket gör det till ett utmärkt val för alla typer av terrarier.

Landdel till sköldpadda

För alla vattenlevande sköldpaddor är en landdel ett måste. Köpbara landdelar är en nödlösning eller en lösning för unga sköldpaddor som inte blivit könsmogna. En landdel bör bestå av ett grävbart substrat för att sköldpaddor ska kunna gräva ner sig själva eller sina ägg. Landdelar används också för att sköldpaddan ska kunna komma upp på land och vila samt sola sig för att termoreglera, vilket är viktigt för deras hälsa och trivsel. Vi har en video om landdelar på youtube!

Plastväxter och Dekorationer

Plastväxter och dekorationer erbjuder ett underhållsfritt sätt att dekorera ditt terrarium. De ser realistiska ut och kräver ingen skötsel, vilket gör dem idealiska för att skapa en estetiskt tilltalande miljö. Vi rekommenderar i alla möjliga mån dock att använda levande terrarieväxter.

Rötter och Stenar

Rötter och stenar ger terrariet en robust och naturlig känsla. De fungerar som klätter- och gömställen och bidrar till en mer dynamisk och intressant miljö för dina reptiler.

Bakgrunder för Terrarium

Terrariebakgrunder hjälper till att skapa en realistisk och estetiskt tilltalande bakgrund i ditt terrarium. De bidrar till att minska stress för reptiler genom att eliminera reflektioner och ge en känsla av trygghet. En bra bakgrund till terrariet hjälper också många reptiler uttöva naturliga beteenden som klättring!

Terrariegrottor & gömställen

Terrariegrottor är perfekta gömställen för dina reptiler. De erbjuder en säker plats för vila och avskildhet, vilket är viktigt för att minska stress och främja naturligt beteende. Det kan också vara fördelaktigt att hålla fukt i grottorna, ofta med hjälp av mossa, eftersom det kan hjälpa reptilen ömsa korrekt.


1 2 ... 11 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan