Startsida  Fisk  Vattenkemi  Start & Filterbakterier

Startbakterier & filterbakterier för akvarium

Startbakterier aktiverar ekosystemet i det nystartade akvariet efter rengöring, delvattenbyte samt efter byte av filtermaterial. Efter behandling med mediciner är bakteriefloran ofta skadad eller t o m förstörd. För en snabb återställning tillsätt alltid startbakterier.Genom att tillsätta Startbakterier förkortar du alltså inkörningsfasen för nyinstallerade akvarium betydligt och kan sätta in de första fiskarna väldigt snart efter installationen.

Start & Filterbakterier

Starta ditt akvarium med levande (snälla) bakterier.

Fem anledningar till att använda filterbakterier, även kallat startbakterier:

  • Bryter ned organiskt material och giftiga produkter såsom ammoniak, nitriter och nitrater - Snabbt
  • Tillsatsen av snälla bakterier har en hälsosam effekt och förbättrar stressresistens
  • Filterbakterier främjar tillväxten av nyttobakterier i akvarium och ger en bra start i det nya akvariefiltret
  • Passar alla akvarium och är inte skadlig för fiskar eller djur
  • Ger dig stabila värden och du behöver inte längre oroa dig för höga halter av giftiga ämnen eller alger

Filterbakterier till akvarium innehåller högaktiva bakteriekulturer som gör att akvarier och filter snabbt kan tas i bruk. Den unika bakteriekulturen gör så att nyttiga bakterier förökar sig snabbt, den motverkar de skadliga bakteriernas effekt.

Resultatet blir ett friskt akvarium med vitala fiskar. Probiotiska bakterier har en bevisad positiv effekt på hälsan och välbefinnandet hos akvariefisk och räkor, speciellt vid avel.

Bakterierna omvandlar ammoniak till nitrit och bryter sedan ned nitrit till ofarligt nitrat. Ammoniak och nitrit hör till de ämnen som är mest giftiga för dina fiskar och uppstår vid installation av ett nytt akvarium. 

Men vilken ska jag välja då?

Bra fråga! Det finns många åsikter om vilka märken som är de bästa, så du måste nog testa dig fram till vad du tycker funkar bäst för ditt akvarium. Men om du frågar oss så är vår erfarenhet att Sera Nitrivec är ett riktigt bra medel att använda när du redan fått problem (och absolut även förebyggande). Medan om du ska starta upp ett nytt akvarium, och vill ha riktigt bra filterbakterier, så kan du med fördel använda tex. JBL Filterstart.


KAMPANJ
till 2024-02-29
Seachem Pristine - 100 ml
KAMPANJ
till 2024-02-29
Seachem Pristine - 250 ml
Prispressad
Tetra Safestart - 100 ml

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan