Lek och aktivering - Gerbil & Ökenråtta

Varför gerbiler behöver leksaker och aktivering

Genom att erbjuda en variation av leksaker och aktiviteter kan du hjälpa dina gerbiler att bibehålla sin naturliga energi och nyfikenhet. Leksaker som tunnlar, klättergrenar och gnagstänger håller dem sysselsatta och förebygger tristess. Regelbunden aktivering bidrar också till deras fysiska hälsa, främjar god kondition och förebygger övervikt. Att interagera med leksaker och utforska nya miljöer är inte bara roligt för gerbilerna utan också viktigt för deras övergripande välmående.

Aktivering & Lek

Val av leksaker och inredning för en stimulerande miljö

Leksaker som främjar aktivitet och stimulans

Leksaker är avgörande för att hålla gerbiler och ökenråttor aktiva och mentalt stimulerade. Här är några leksaker som är särskilt bra för dessa små gnagare:

 • Aktivitetsbollar: Dessa bollar låter dina husdjur springa runt och utforska omgivningen på ett säkert sätt. De är särskilt bra för inomhusbruk där de kan rulla runt utan att komma till skada.

 • Tunnelrör: Tunnlar och rör av olika material som kartong, plast eller tyg ger gerbiler möjlighet att gräva och utforska. De älskar att gömma sig och springa genom dessa rör, vilket efterliknar deras naturliga beteende i vilda tunnlar.

 • Hängbroar och rep: Dessa tillbehör uppmuntrar klättring och balansträning. De är perfekta för att öka fysisk aktivitet och för att hålla gerbiler engagerade.

 • Gnagleksaker: Träbitar och gnagstänger är viktiga för att hålla tänderna i trim. Gerbiler gillar att gnaga och dessa leksaker hjälper till att förhindra tandproblem.

 • Hjul med solid springyta: Ett motionshjul med en solid yta är ett utmärkt sätt för dina gerbiler att få sin dagliga motion. Se till att hjulet är tillräckligt stort för att undvika ryggskador.

 

Aktivering för roligt och välmående

Träningshjul, klättring och gömställen

Aktivering är nyckeln till en lycklig och frisk gerbil. Förutom leksaker är det viktigt att erbjuda möjligheter till motion och lek:

 • Träningshjul: Ett stort och säkert hjul med solid springyta är idealiskt för daglig motion. Det hjälper till att hålla dina gerbiler i form och förebygger övervikt.

 • Klättermöjligheter: Använd grenar, rep och hängbroar för att skapa en stimulerande klättermiljö. Detta uppmuntrar fysisk aktivitet och hjälper till att utveckla deras balans och koordination.

 • Gömställen: Att ha flera gömställen runt buren ger gerbilerna platser att utforska och känna sig trygga på. Dessa kan vara enkla kartonglådor eller mer avancerade trähus.

Social interaktion och lek med husdjuren

Interaktion med dina gerbiler är avgörande för deras sociala utveckling och välbefinnande. Här är några sätt att skapa en stark relation med dina husdjur:

 • Daglig hantering: Hantera dina gerbiler dagligen för att vänja dem vid din närvaro och din röst. Börja med att låta dem utforska din hand och ge dem små godbitar som belöning.

 • Lek utanför buren: Låt dina gerbiler utforska ett säkert område utanför buren under övervakning. Använd en lekhage för att hålla dem säkra och ge dem möjlighet att springa och leka.

 • Aktiveringsleksaker: Använd aktiveringsleksaker som godisbollar för att hålla dina gerbiler mentalt stimulerade. Detta ger dem en rolig utmaning och belönar deras nyfikenhet.

Miljöberikning för mentalt välbefinnande

För att hålla dina gerbiler mentalt stimulerade och lyckliga är det viktigt att berika deras miljö regelbundet:

 • Rotera leksaker: Byt ut leksaker och inredning regelbundet för att hålla dina gerbiler nyfikna och engagerade.

 • Skapa utmaningar: Använd aktiveringsleksaker och gömställen för att ge dina gerbiler mentala utmaningar. Detta hjälper till att förebygga tristess och håller dem mentalt alerta.


1 2 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan