Startsida - CyberZoo  Akvaristik  Akvarietillbehör  Algskrapa & Algmagnet

Algskrapa & Algmagnet

Algskrapa och algmagnet är fantastiska för manuell rengöring, medan algätande fiskar, algmedel och UVC-filter kan hjälpa till att förhindra eller förebygga algtillväxten. Genom att kombinera dessa metoder kan du njuta av ett vackert och välmående akvarium.

Algskrapa & Algmagnet

Algskrapa och Algmagnet - En Praktisk Guide

Att hålla ditt akvarium fritt från alger kräver rätt verktyg och metoder. 

Algskrapa

En algskrapa är ett ovärderligt verktyg för att hålla akvarieglaset fritt från alger. De vanligaste algskraporna har utbytbara rakblad som gör det enkelt att ta bort alger från glas eller akryl. Det finns också algskrapor med borstar istället för rakblad, vilket är bra för att skrubba ytor utan att råka repa dem. För att undvika att sätta händerna i vattnet finns det algskrapor med långa skaft.

Algmagnet

Algmagneten består av två delar: en på insidan av akvariet och en på utsidan. Med en stark magnetisk koppling kan du enkelt rengöra glaset utan att blöta händerna. Algmagneten är idealisk för daglig enklare rengöring.

Skillnader och Användningsområden

  • Algskrapa : Ger bättre kontroll och precision, särskilt bra för envisa alger. Finns även med långa skaft för att undvika att sätta händerna i vattnet.
  • Algmagnet : Enkel och bekväm att använda utan att blöta händerna. Perfekt för daglig rengöring men kanske inte lika effektiv mot mycket envisa alger.

Kombinera med Malar

För att optimera renheten kan du använda algskrapa och algmagnet tillsammans med algätande fiskar, som malar. Dessa fiskar hjälper till att hålla akvariet rent genom att äta alger.

Algmedel och UVC-filter

För ytterligare hjälp mot alger, överväg att använda algmedel som är designade för att bekämpa alger. Ett UVC-filter är också en effektiv lösning, eftersom det använder ultraviolett ljus för att döda alger och andra skadliga mikroorganismer, vilket håller vattnet klart och friskt.Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan