Marsvin - Allt ni behöver och lite till

Visste du att marsvin inte kan producera eget C-vitamin?

Därför är det viktigt att ge dem mat eller tillskott som innehåller C-vitamin för att förhindra bristsjukdomar som skörbjugg.

Välkommen till CyberZoos magiska värld av marsvinslycka! Här hittar du allt du behöver för att göra ditt marsvin "svinlyckligt". 

Marsvin

Att äga ett marsvin

Marsvin är populära husdjur på grund av deras sociala natur och lättskötta karaktär. De är dagaktiva och älskar att utforska sin omgivning. Marsvin kan bli mycket fästa vid sina ägare och är kända för sina olika läten som visar deras humör. Att förstå deras beteende och behov är viktigt för att kunna erbjuda dem en trygg och stimulerande miljö.

Ansvar som marsvinsägare

Att ha ett marsvin som husdjur innebär ett stort ansvar. Du behöver se till att ditt marsvin har en trygg och stimulerande miljö att leva i, samt tillräckligt med Marsvinsmat och vattenflaska. Det är också viktigt att regelbundet rengöra buren och se till att ditt marsvin får tillräckligt med motion och mentala utmaningar. Genom att ta hand om ditt marsvin på rätt sätt kan du säkerställa att det lever ett långt och hälsosamt liv.

Förstå ditt marsvins behov

Marsvin har specifika behov som måste uppfyllas för att de ska må bra. Detta inkluderar en näringsrik diet, en säker och bekväm bur samt tillräcklig fysisk och mental stimulans. Genom att förstå och uppfylla dessa behov kan du skapa en optimal miljö för ditt marsvin.

Aktivering och lek för marsvin

Leksaker och aktiviteter

Marsvin älskar att leka och utforska sin omgivning. Det finns många olika typer av marsvinsleksaker som kan hålla ditt marsvin aktivt och stimulerat, såsom tunnlar, gömställen och klätterställningar. Det är viktigt att variera leksakerna för att hålla ditt marsvin engagerat och förhindra tristess.

Träning och stimulans

För att hålla ditt marsvin i god form är det viktigt att det får regelbunden motion. Du kan skapa hinderbanor och gömställen i buren för att uppmuntra naturliga beteenden och stimulera ditt marsvins sinnen. En sele & koppel för marsvin kan också vara användbart för säker utomhusaktivitet.

Bottenströ och bomaterial för marsvinsbur

Att välja rätt bottenströ till marsvin och bomaterial för din marsvinsbur är avgörande för ditt marsvins välbefinnande. Material som absorberar fukt och lukt samt är säkra att tugga på är att föredra. Exempel på bra material inkluderar pappersbaserat strö, hampaströ och vissa typer av träspån. Undvik material som kan vara skadliga eller irriterande för ditt marsvin.

Val av godis och snacks för marsvin

Marsvin uppskattar att få små godbitar av godis & snacks då och då. Det är viktigt att välja snacks som är säkra och näringsrika för ditt marsvin. Frön, grönsaker och torkade frukter är populära val, men de bör ges med måtta för att undvika övervikt och hälsoproblem.

Marsvin - Miljö och inredning

Rätt hus med kök för ditt marsvin

Ett marsvin behöver en trygg plats att sova och gömma sig på. Ett litet marsvinshus eller bo i buren kan ge ditt marsvin en känsla av säkerhet. Dessutom är det viktigt att ha en separat plats för mat och vatten, som är lätt att rengöra och nå för ditt marsvin. Matskålar och vattenflaskor bör vara säkra och enkla att använda.

Skapa en trygg och bekväm miljö

För att ditt marsvin ska trivas behöver buren vara en säker och bekväm plats. Se till att buren är tillräckligt stor, väl ventilerad och har en bra blandning av leksaker, klättermöjligheter och gömställen. Regelbunden rengöring och underhåll av buren är också viktigt för att hålla ditt marsvin friskt och glad. För att ta hand om ditt marsvins hygien, tänk också på att använda rätt päls- och klovårdsprodukter.

Marsvinsmat & näring - Vitamin-C

En balanserad och näringsrik diet är avgörande för ditt marsvins hälsa. Det finns speciella marsvinsblandningar tillgängliga som innehåller en blandning av hö, grönsaker och ibland torkade frukter. Komplettera detta med färska grönsaker och frukt för att ge en varierad och hälsosam diet. Tänk också på att erbjuda C-vitamin vid behov för att säkerställa att ditt marsvin får alla näringsämnen det behöver.

För längre resor eller besök hos veterinären, är en transportbur för marsvin ett viktigt tillbehör.

Vad kan ett marsvin egentligen behöva?

Låt oss börja med det allra viktigaste - en bra bur. Det är trots allt här ditt marsvin kommer att tillbringa största delen av sin tid. Våra burar är rymliga och designade för att ge gott om utrymme för lek och bus. Och oroa dig inte för att få dammiga händer, de är superlätta att rengöra också!

När det gäller att hålla buren ren och fräsch, har vi ett fantastiskt utbud av bottenmaterial. Vi vet att marsvin kan vara lite av stökiga rumskamrater, men med rätt bottenmaterial blir städningen en barnlek. Välj mellan spån, papperströ och andra säkra alternativ som både du och ditt marsvin kommer att uppskatta.

Vi vill alla att våra små vänner ska hålla sig friska och glada, och det börjar med en bra kost. Hos oss hittar du högkvalitativt foder som är packat med alla de näringsämnen som ditt marsvin behöver. Vi har allt från näringsrika pellets till saftigt hö, så att din lilla gnagare kan få en balanserad diet. Och ja, vi vet att marsvin älskar en godbit då och då. Våra snacks är inte bara läckra, utan också hälsosamma – en win-win!

Apropå godbitar, vi har leksaker som kommer att hålla ditt marsvin sysselsatt i timmar. Från gnagleksaker till tunnlar och klätterställningar, våra leksaker är designade för att stimulera både kropp och sinne. För varför ska inte ditt marsvin ha lika kul som du?

Efter all den leken behöver ditt marsvin en mysig plats att vila. Våra sovhus är som små lyxiga hotellrum för marsvin. Välj bland olika material och storlekar, och se till att din gnagare sover gott om natten. Och när det är dags att ta hand om pälsen och klorna, har vi alla verktyg du behöver. Borstar och klosaxar som håller pälsen mjuk och klorna vältrimmade, så att ditt marsvin ser ut och mår som bäst.

Har du någonsin funderat på att ta med ditt marsvin på en liten utflykt? Våra selar gör utomhusvistelser både säkra och roliga. Och om du behöver transportera ditt marsvin, har vi transportburar som är både stabila och ventilerade, vilket säkerställer en stressfri resa.

För att säkerställa att ditt marsvin alltid har tillgång till friskt vatten, erbjuder vi läckagesäkra vattenflaskor som är enkla att fylla på och rengöra. Och för att hålla hälsan på topp, finns våra vitaminer och mineraler som kompletterar deras diet perfekt.

Utforska våra underkategorier och hitta allt du behöver för att skapa en trygg, bekväm och stimulerande miljö för ditt marsvin. Hos CyberZoo garanterar vi högkvalitativa produkter, snabb leverans och utmärkt kundservice. Beställ idag och ge ditt marsvin det bästa möjliga livet!

Vad äter marsvin i naturen?

Marsvin, även kända som cavy, härstammar från Sydamerika där de lever i bergsområden och gräsmarker. I naturen har marsvin en diet som är rik på olika typer av växtmaterial. Här är en översikt över vad de äter i sin naturliga miljö:

Naturlig diet för marsvin

Gräs

 • Beskrivning: Marsvin äter olika sorters gräs som utgör en stor del av deras naturliga diet.
 • Fördelar: Gräs är fiberrikt och hjälper till att hålla marsvinens matsmältningssystem fungerande ordentligt och deras tänder nedslitna.

Örter

 • Beskrivning: De betar också på olika vilda örter som finns i deras naturliga livsmiljö.
 • Fördelar: Örter kan ge marsvinen viktiga näringsämnen och varierar deras kost.

Löv

 • Beskrivning: Marsvin äter ofta löv från olika buskar och träd.
 • Fördelar: Löv innehåller vitaminer och mineraler som är viktiga för deras hälsa.

Blommor

 • Beskrivning: De kan också äta vissa typer av blommor som finns i deras omgivning.
 • Fördelar: Blommor kan tillföra smakvariation och extra näring till deras diet.

Bark och grenar

 • Beskrivning: Marsvin gnager ibland på bark och små grenar.
 • Fördelar: Detta hjälper dem att hålla sina tänder naturligt nedslitna.

Rotfrukter och andra växter

 • Beskrivning: De kan också äta rötter och andra underjordiska delar av växter.
 • Fördelar: Dessa delar av växterna kan vara rika på näring och ge extra fiber.

Anpassad matkost för husdjur

För att efterlikna denna naturliga diet i fångenskap, bör marsvinsägare erbjuda en kost som är rik på hö, färska grönsaker och ett litet antal pellets speciellt framtagna för marsvin. Det är också viktigt att ge dem C-vitamin, eftersom marsvin inte kan producera detta själva. Färskt gräs och örter kan också ges när det är tillgängligt och säkert.


1 2 ... 7 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan