Startsida  Smådjur  Marsvin

Marsvin - Allt ni behöver och lite till

Visste du att marsvin inte kan producera eget C-vitamin?

Därför är det viktigt att ge dem mat eller tillskott som innehåller C-vitamin för att förhindra bristsjukdomar som skörbjugg.

Välkommen till CyberZoos magiska värld av marsvinslycka! Här hittar du allt du behöver för att göra ditt marsvin "svinlyckligt". Oavsett om du är en rookie eller en erfaren marsvinsägare, har vi produkterna som får ditt marsvin att bo som en kung eller drottning i sitt lilla rike.

Marsvin

Vad kan ett marsvin behöva?

Låt oss börja med det allra viktigaste - en bra bur. Det är trots allt här ditt marsvin kommer att tillbringa största delen av sin tid. Våra burar är rymliga och designade för att ge gott om utrymme för lek och bus. Och oroa dig inte för att få dammiga händer, de är superlätta att rengöra också!

När det gäller att hålla buren ren och fräsch, har vi ett fantastiskt utbud av bottenmaterial. Vi vet att marsvin kan vara lite av stökiga rumskamrater, men med rätt bottenmaterial blir städningen en barnlek. Välj mellan spån, papperströ och andra säkra alternativ som både du och ditt marsvin kommer att uppskatta.

Vi vill alla att våra små vänner ska hålla sig friska och glada, och det börjar med en bra kost. Hos oss hittar du högkvalitativt foder som är packat med alla de näringsämnen som ditt marsvin behöver. Vi har allt från näringsrika pellets till saftigt hö, så att din lilla gnagare kan få en balanserad diet. Och ja, vi vet att marsvin älskar en godbit då och då. Våra snacks är inte bara läckra, utan också hälsosamma – en win-win!

Apropå godbitar, vi har leksaker som kommer att hålla ditt marsvin sysselsatt i timmar. Från gnagleksaker till tunnlar och klätterställningar, våra leksaker är designade för att stimulera både kropp och sinne. För varför ska inte ditt marsvin ha lika kul som du?

Efter all den leken behöver ditt marsvin en mysig plats att vila. Våra sovhus är som små lyxiga hotellrum för marsvin. Välj bland olika material och storlekar, och se till att din gnagare sover gott om natten. Och när det är dags att ta hand om pälsen och klorna, har vi alla verktyg du behöver. Borstar och klosaxar som håller pälsen mjuk och klorna vältrimmade, så att ditt marsvin ser ut och mår som bäst.

Har du någonsin funderat på att ta med ditt marsvin på en liten utflykt? Våra selar gör utomhusvistelser både säkra och roliga. Och om du behöver transportera ditt marsvin, har vi transportburar som är både stabila och ventilerade, vilket säkerställer en stressfri resa.

För att säkerställa att ditt marsvin alltid har tillgång till friskt vatten, erbjuder vi läckagesäkra vattenflaskor som är enkla att fylla på och rengöra. Och för att hålla hälsan på topp, finns våra vitaminer och mineraler som kompletterar deras diet perfekt.

Utforska våra underkategorier och hitta allt du behöver för att skapa en trygg, bekväm och stimulerande miljö för ditt marsvin. Hos CyberZoo garanterar vi högkvalitativa produkter, snabb leverans och utmärkt kundservice. Beställ idag och ge ditt marsvin det bästa möjliga livet!

Vad äter marsvin i naturen?

Marsvin, även kända som cavy, härstammar från Sydamerika där de lever i bergsområden och gräsmarker. I naturen har marsvin en diet som är rik på olika typer av växtmaterial. Här är en översikt över vad de äter i sin naturliga miljö:

Naturlig diet för marsvin

 1. Gräs

  • Beskrivning: Marsvin äter olika sorters gräs som utgör en stor del av deras naturliga diet.
  • Fördelar: Gräs är fiberrikt och hjälper till att hålla marsvinens matsmältningssystem fungerande ordentligt och deras tänder nedslitna.
 2. Örter

  • Beskrivning: De betar också på olika vilda örter som finns i deras naturliga livsmiljö.
  • Fördelar: Örter kan ge marsvinen viktiga näringsämnen och varierar deras kost.
 3. Löv

  • Beskrivning: Marsvin äter ofta löv från olika buskar och träd.
  • Fördelar: Löv innehåller vitaminer och mineraler som är viktiga för deras hälsa.
 4. Blommor

  • Beskrivning: De kan också äta vissa typer av blommor som finns i deras omgivning.
  • Fördelar: Blommor kan tillföra smakvariation och extra näring till deras diet.
 5. Bark och grenar

  • Beskrivning: Marsvin gnager ibland på bark och små grenar.
  • Fördelar: Detta hjälper dem att hålla sina tänder naturligt nedslitna.
 6. Rotfrukter och andra växter

  • Beskrivning: De kan också äta rötter och andra underjordiska delar av växter.
  • Fördelar: Dessa delar av växterna kan vara rika på näring och ge extra fiber.

Anpassad kost för husdjur

För att efterlikna denna naturliga diet i fångenskap, bör marsvinsägare erbjuda en kost som är rik på hö, färska grönsaker och ett litet antal pellets speciellt framtagna för marsvin. Det är också viktigt att ge dem C-vitamin, eftersom marsvin inte kan producera detta själva. Färskt gräs och örter kan också ges när det är tillgängligt och säkert.


KAMPANJ
till 2024-06-29
JR FARM - Maskrosor Torkade - 100g
1 2 ... 6 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan