Brasiliansk rödvit fågelspindel

Nhandu chromatus

Brasiliansk rödvit fågelspindel

Nhandu chromatus

  • Nattaktiv
  • Temperatur: 22-28°C
  • Benspann: ca. 16 cm
  • Köttätare: Insekter eller andra mindre djur
  • Marklevande (subtropisk skog, regnskog)
  • Livslängd: ca 15 år (hona), ca 4 år (hane)

Pris: 525:-

Rekommenderat terrarium (fullvuxen): Minst 45x45x45 cm

Utbredningsområde: Norra Brasilien

Kort artbeskrivning

Nhandu chromatus eller brasiliansk rödvit fågelspindel (fritt översatt från artens engelska trivialnamn) är en medelstor ”New world” spindel från Brasilien. Arten beskrevs av Schmidt 2004 och har sedan dess blivit en populär art i fångenskap, bland annat då det är en anpassningsbar och ”tålig” art. 

I naturen lever N. chromatus i subtropisk skog och på gräsmarker med hög luftfuktighet, temperaturer dagtid omkring 24-28°C, och nattemperaturer mellan 20°C och 24°C. Arten är en opportunistisk grävare, och kan både gräva egna hålor eller använda sig av hålor som andra djur har grävt ut.

Honor kan leva I upp till 15 år, medan hanar som regel bara lever i 3-4 år. Läs mer...


Brasiliansk rödvit fågelspindel

Nhandu chromatus

Våra leddjur finns endast tillgängliga till försäljning via vår fysiska butik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper en av dessa spindlar eller hur det går till om du skulle vilja tinga en.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...

Tillbehör för spindeldjur


 
 
 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan