Startsida - CyberZoo  Guider, videor och tips  Guider och tips reptiler  Skyltar för giftormar och giftspindlar

Skyltar för giftormar och giftspindlar

På denna sida hittar du skyltar i två olika utföranden att ladda ner och skriva ut. Skyltarna är en interaktiv PDF med tre redigerbara fält där du själv skriver in populärnamnet, det vetenskapliga namnet samt annan eventuell information som du bedömer viktig. Skyltarna blir vid utskrift ca 6,5 cm x 2 cm.

Om du har giftormar, giftspindlar eller andra giftiga husdjur hemma så är det såklart av yttersta vikt att följa de säkerhetskrav och rekommendationer som finns. Sveriges Herpetologiska Riksförening har utarbetat en rad riktlinjer för hållande av ormar som husdjur och i dem hittar man bland annat följande stycke:

“Terrariet ska vara tydligt märkt med det antal ormar det inhyser, det vetenskapliga och i förekommande fall det svenska artnamnet på dessa, samt en varningsskylt med texten: ”Varning! Giftorm!”

Det går såklart att använda skyltarna till andra typer av djur än bara giftormar, som till exempel giftspindlar, skorpioner och andra typer av giftiga husdjur! Sveriges Herpetologiska Riksförenings riktlinjer för hållande av orm som sällskapsdjur hittar du här SHR - riktlinjer för hållande av orm som sällskapsdjur

När du sparar ner PDF-filen kommer du se tre ljusblå fält, klicka på dem för att skriva in den information du vill ha. Den ljusblå bakgrunden följer inte med när du skriver ut dokumentet. Klicka på respektive bild för att ladda ner filen!

Giftskylt illustration
Giftskylt illustration

↓ Följ oss på sociala medier ↓

Youtube logga Facebook logga Instagram logga TikTok logga

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan