Stor Vandrande Pinne (Slutsålda)

Diapherodes gigantea

Stor vandrande pinne

Diapherodes gigantea

  • Trädlevande
  • Nattaktiv
  • Växtätare
  • Storlek: 10-16 cm
  • Värme: 20-27°C
  • Foder: Ek och salalblad m.m

Pris: 195:-

Rekommenderat terrarium: Minst 30x30x45 cm

Utbredningsområde: I naturen finns arten i Västindien, på Grenada och St:Vincent, där den lever i höga träd.

Kort artbeskrivning

Diapherodes gigantea är en stor art i ordningen Phasmatodea – vandrande pinnar. Liksom de flesta andra vandrande pinnar har D. gigantea en karakteristisk kroppsform som påminner om just en pinne.

Honor blir ca 15-16 cm långa och relativt grova, medan hanarna endast blir ca 10-12 cm och är klart tunnare än honorna.

D. gigantea är framförallt aktiv på natten, så skötsel och utfodring kan med fördel utföras på kvällen, för att pinarna ska få tillgång till färsk mat och vattendroppar under sin primära aktivitetsperiod.

Livslängden är cirka 10-14 månader. Läs mer...

En stor vandrande pinne på en gren

I detta terrarium hittar du Stor vandrande pinne (Diapherodes gigantea). Dessa insekter finns endast tillgängliga till försäljning via vår fysiska butik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper en av dessa vandrande pinnar eller hur det går till om du skulle vilja du tinga en.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...

Stor vandrande pinne (Slutsålda)

Diapherodes gigantea


 
 
 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan