Storhövdad mysksköldpadda

Sternotherus minor

Storhövdad mysksköldpadda

Sternotherus minor

CITES: B

  • Semiakvatisk
  • Dagaktiv
  • Allätare
  • Storlek: 10-14 cm
  • Minsta vattendjup: 0,2 m
  • Värmeplats: 35°C
  • Fergusonzon: 2-3

Pris: 995 kr

Rekommenderat akvarium: ≥0,65 m². Minsta vattendjup: 0,2 m.

Utbredningsområde: Sydöstra USA.

Kort artbeskrivning

Som nykläckta har Storhövdade mysksköldpaddor tre tydliga kölar på ryggskölden. Dessa blir alltmer otydliga allt eftersom sköldpaddorna växer, och hos äldre individer är ryggskölden helt slät. Ryggskölden är beige till brun med mörka fläckar och streck. Bukskölden är nästan rosa hos nykläckta ungar, men blir sedan allt mer orange och till sist gulaktig hos vuxna djur. Bukskölden saknar som regel teckning.

S. minor kan utsöndra ett illaluktande sekret om den blir stressad. Det är detta som gett släktet mysksköldpaddor deras trivialnamn.

När man börjar fundera på att skaffa sig en sköldpadda bör man ta deras potentiellt långa livslängd med i beräkningen. Räkna med att alla sköldpaddor potentiellt kan bli åtminstone 40 år gamla, med rätt skötsel. Läs mer...

Storhövdad mysksköldpadda

Sternotherus minor


Dessa djur finns endast tillgängliga till försäljning via vår fysiska butik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper eller tingar en sköldpadda.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...


Levande akvarieväxter

KAMPANJ
till 2024-06-29
Lilaeopsis novea-zealandia Kruka

 
 
 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan