Svartbandad daggecko (slutsåld)

Phelsuma nigristriata

Svartbandad daggecko (slutsåld)

Phelsuma nigristriata

Svartbandad daggecko

Phelsuma nigristriata

CITES: B-listad

  • Trädlevande
  • Dagaktiv
  • Allätare 
  • Storlek: ca. 10 cm
  • Värmeplats: 30-35°C
  • Fergusonzon: 1-2
  • Livslängd: ca. 10 år

Pris: 1195 :-

Rekommenderat terrarium: 60x45x60 cm

Utbredningsområde: Ön Mayotte, utanför Madagaskar

Kort artbeskrivning

Phelsuma nigristriata är som många andra daggeckos grön med orangea fläckar över bakre delen av ryggen och svansen. Det svarta strecket som gett arten dess namn löper längs hela kroppen (från nosen till ungefär mitt på svansen) på vardera sida. Nosen har som regel en mer eller mindre turkos ton och undersidan är helt vit.

P. nigristriata är en liten gecko, vuxna individer är runt 10 cm (total kroppslängd).

Svansen kan släppas (s.k. autotomi) om ödlan blir skrämd, speciellt vid hantering. I naturen är detta ett försvar mot att bli uppäten.

I fångenskap kan arten bli åtminstone 10 år gammal. Läs mer...


Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper eller tingar en gecko.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...


 
 
 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan