Startsida  Akvaristik  Pumpar  Luftpump

Luftpump - Syrepump till akvarium

Luftpumpar med syretillbehör är bra tillägg till alla akvarium. Våra prisvärda syrepumpar bidrar till att öka syrehalten och förbättra kvaliteten på ditt akvarievatten. Välj från vårt stora utbud av akvarietillbehör. Vi har många olika varumärken som tex. Tetra, Aqua Nova, Eheim och Sera. Vi har tillförlitliga luftpumpar till ett bra pris! Luftslang och syresten ingår ej om inget annat anges.

Luftpump

Vi rekommenderar att du väljer en luftpump med ställbart flöde. Då kan du anpassa syrepumpen så att du får det perfekta luftflödet, och en tyst drift!

Syrepump till akvarium

Luftpumpar har många olika användningsområden. När du bestämt vad du behöver ha en luftpump till, så är det enkelt att välja vilken sort du ska ha. Om du har några frågor om vilken pump som är bäst för dig är du välkommen att mejla oss på info@cyberzoo.se

Dekoration eller syresättning?

Med ett medelhögt tryck i luftpumpen, så kan du driva en akvariedekoration, eller så kan du driva en liten (30-45cm) microsyreslang i ditt akvarium. Detta bidrar även till att ta bort oönskade gaser. Ytrörelsen orsakad av bubblorna syresätter ditt akvarium på ett effektivt sätt.

Bottenfilter

Luftpumpar med medelhögt till högt tryck fungera bra om du vill använda bottenfilter i ditt akvarie. De större pumparna från Eheim och Sera är idealiska för detta ändamål.

Skumfilter ("Billifilter”) och hörnfilter

Skumfilter och vissa prydnadsdekorationer drivs av ett lågt lufttryck. Syrepumpen behöver därför inte vara speciellt kraftig för detta ändamål.

Installation och tips

Luftpumpen, installeras på utsidan akvariet. Den bör stå nära akvariet, med kortast möjliga längd på syreslangen för optimal prestanda. Du kan också behöva en klämma för att reglera flödet, samt en backventil. Backventilen gör så att vattnet aldrig kan rinna ut ur syreslangen om den tappar tryck, tex. vid strömavbrott.

För att maximera livslängden och effekt på din luftpump, rengör eller byt syrestenen vid behov.Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan