Vinkelnosboa (Slutsåld)

Candoia paulsoni

Vinkelnosboa

Candoia paulsoni

CITES: Ej listad

  • Primärt marklevande
  • Nattaktiv
  • Köttätare
  • Storlek: 100-120 cm
  • Värmeplats: 32-35°C
  • Fergusonzon: 1

Pris: 2295 kr

Rekommenderat terrarium: 1,08 m² - 180x60x60 cm

Utbredningsområde: Solomonöarna

Kort artbeskrivning

Släktet Candoia (Vinkelnosboor, Stilla havsboor eller, Solomonboor) är ett av släktena i familjen boaormar – Boidae. Släktet omfattar 5 arter som alla förekommer på öar i Oceanien och Indonesien (Papua Nya Guinea, Solomonöarna mfl.). Arterna i släktet Candoia är de enda boaormar som naturligt lever i Asien och Oceanien. Detta, i kombination med dessa ormars unika utseende gör dem till en mycket intressant grupp.

Liksom övriga boaormar är Vinkelnosboor ogiftiga och kväver i stället sina byten genom att slingra kroppen runt bytesdjuret och krama åt.

En välskött Vinkelnosboa kan leva i åtminstone 20 år. Läs mer...

Vinkelnosboa (Slutsåld)

Candoia paulsoni


Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man ska köpa eller tinga en orm.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...


 
 
 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan