Orange babianfågelspindel (slutsåld)

Pterinochilus murinus

Orange babianfågelspindel

Pterinochilus murinus

  • Nattaktiv
  • Temperatur: 22-28°C
  • Benspann: ca. 16 cm
  • Köttätare: Insekter eller andra mindre djur
  • Trädlevande/Marklevande (savann)
  • Livslängd: ca 15 år (hona), ca 4 år (hane)

Priser:

Hona: 
Okönad: 
Ungar: 

Rekommenderat terrarium (fullvuxen):  Minst 45x45x45 cm

Utbredningsområde: Centralafrika

Kort artbeskrivning

Pterinochilus murinus eller Orange babianfågelspindel (fritt översatt från artens engelska trivialnamn ”Orange baboon tarantula”) är en medelstor ”Old world” spindel från Afrika. Arten förekommer i ett flertal länder i centrala och södra Afrika. P. murinus är en relativt populär art i fångenskap, bland annat då det är en lättskött och ”tålig” art. Den anses dock inte vara lämplig för nybörjare då det är en snabb art som kan vara mycket defensiv.

I naturen lever P. murinus på savanner och i liknande miljöer. Då de inte är någon skog/regnskogsart klarar denna spindel sig bra vid lägre luftfuktighet än vad många andra fågelspindlar behöver. Temperaturer dagtid bör ligga omkring 24-28°C, och nattemperaturer mellan 20°C och 24°C. Arten klättrar gärna och gräver dessutom gångar under jord som de täcker med nät.

Honor kan leva i upp till 15 år, medan hanar som regel bara lever i 3-4 år. Läs mer...

En mörkbrun fågelspindel med spindelnät ovanför sig

Orange babianfågelspindel (slutsåld)

Pterinochilus murinus


Våra spindlar finns endast tillgängliga till försäljning via vår fysiska butik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper en av dessa spindlar.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...

Tillbehör för spindlar


 
 
 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan