Skäggagam (slutsåld)

Pogona vitticeps

Skäggagam (slutsåld)

Pogona vitticeps

Skäggagam

Pogona vitticeps

  • Marklevande/klättrande
  • Dagaktiv
  • Köttätare
  • Vuxen storlek: 45-60 cm
  • Värmeplats: 40°C
  • Fergusonzon: 3-4

Pris: 995 :- (slutsåld)

Rekommenderat terrarium: 180x60x60 cm (upp till ca. 40 cm totallängd, sedan större)

Utbredningsområde: Centrala Australien

Belysningsförslag: "Klicka här"

Kort artbeskrivning

Den ”vanliga” skäggagamen, eller ”central bearded dragon” som den kallas på engelska (Pogona vitticeps) är en av en av totalt 8 arter i släktet Pogona – skäggagamer.  Alla arterna är endemiska för Australien – i naturen lever de alltså endast i Australien. Just P. vitticeps förekommer i ett stort område i centrala/östra Australien.

Skäggagamer är dagaktiva, omnivora (allätande) ödlor som kan klassas som ”semi-arboreala” (delvis trädlevande) då de är duktiga klättrare som gärna sitter en bit ovanför marken och solar sig.

En välskött skäggagam kan leva i 15-20 år. Läs mer...

En vuxen skäggagam på en barkbit

Dessa reptiler finns endast tillgängliga till försäljning via vår fysiska butik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper eller tingar en ödla.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...


 
 
 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan