Arcadia LumenIZE tips och råd

I denna guiden går vi genom hur LumenIZE fungerar och hur du bäst går till väga för att få ut så mycket som möjligt utav din belysning!

 • Vad är LumenIZE?
 • Varför bör man använda LumenIZE?
 • Energibesparning
 • Enkel guide för att använda appen
 • Vilken UV-styrka på ProT5 ska jag ha?
 • Säkerhetsanvisningar och användning av timer
 • Det interna batteriet och utbyte
 • Återställ fabriksinställningar och lösenord

 

Vad är LumenIZE?

LumenIZE är en revolutionerande lösning från Arcadia Reptile som låter dig styra T5 UV-B och JungleDawn LED Bar-systemen direkt via en app via Bluetooth. Genom att kombinera exakt kontroll med energieffektivitet erbjuder LumenIZE skräddarsydd belysning för reptiler, vilket främjar djurvälfärd och möjliggör en mer naturlig reptilvård och miljö.

Djurens naturliga behov har alltid varit kopplade till solens energi, som är källan till allt liv. Arcadia LumenIZE tar ett stort kliv mot att ge dina reptiler/amfibier den optimala ljusmiljön som de behöver för att trivas och må bra.

Varför bör man använda LumenIZE?

Reptiler mår bra när de får ljus på ett sätt som liknar deras naturliga dag- och nattcykel. Det hjälper dem att sova, äta och känna sig trygga. Med LumenIZE från Arcadia Reptile kan du enkelt ge dina reptiler ett ljus som passar deras behov, vilket gör dem glada och friska.

Energibesparing

Med LumenIZE-styrningssystem kan du enkelt spara energi och elkostnader. Detta beror på att lampor som dimmas för att skapa naturliga solcykler drar mindre ström per cykel jämfört med de som används med en fast spänning eller 100% ljusstyrka hela dagen. Den mängd energi som sparas varierar för varje användare och beror på längden och djupet av dimningscyklerna samt den tid per dag då lampan är på full styrka.

Arcadia säger att produkter som används med LumenIZE-appen under en 9-timmarscykel och med 4 timmars full 100% ljusstyrka sparade 30% av den elektricitet som användes jämfört med icke-dimmade lampor som användes under samma period.

Enkel guide för att använda LumenIZE-appen

 1. LumenIZE har 2 förinställda "Ljuscykler" om du vill använda dem. Eller så kan du skapa upp till 5 anpassade inställningar för enkel lampkontroll. Varje lampa kan ha sina egna program om så önskas.

 2. För att skapa ett anpassat program, välj lampan du vill kontrollera. Tryck på Custom mode 1-5. Tryck på "‘Add time slot". Använd hjulen för att välja den första tiden på morgonen. Tryck på OK. Lägg till den tid då du vill att lampan ska vara på 100%. Upprepa sedan för tiden då lampan ska vara avstängd. Du kan ha vilka variationer och så många "tidsluckor" du vill.

 3. När du har ställt in dagens funktion kan du enkelt "kopiera och klistra in" den på andra lampor genom att trycka på "Save schedule", välja en annan lampa och trycka på "Apply schedule".

 4. Om du vill ta bort en "tidslucka", tryck och håll inne på den "klockan" och en "delete time slot"-knapp kommer att visas.

 5. Tryck på "brightness" längst ner på skärmen för att visa ett diagram över ditt ljusmönster.

 6. Knappen "My devices" skannar efter LumenIZE-enheter.

 7. Knappen "My animals records" är helt enkelt en sida där du kan göra anteckningar.

 8. Uppdatera varje lampa månatligen genom att trycka på lampan och använda "full power test" knappen. Detta kommer att uppdatera programmet och den interna klockan.

Kan LumenIZE-lampor användas utan appen?

LumenIZE-produkter är utformade så att de kan användas med eller utan användning av LumenIZE-appen. På så sätt kan nya produkter slås på med en förinställd 100% effekt direkt från förpackningen. Det finns INGEN metod för att styra dimmningen av denna produkt utan användning av LumenIZE-appen. 

Om du väljer att använda LumenIZE-lampor utan fördelarna av appen och med 100% utmatning kan vanliga timers användas för att slå på och stänga av lampan. Dock kommer detta fortfarande att dra mot batteriet jämfört med de system där interna timer används och ström bibehålls 24/7 till lamporna.

Vilken UV-styrka på ProT5 ska jag ha?

Arcadia har mätt upp olika UVI-värden så att det ska bli enklare för dig att välja rätt ProT5-ramp. I tabellen nedan får du en uppfattning om den förväntade UVI-nivån beroende på styrkan och avståndet. Uppmätningen förutsätter att du har rampen innanför terrariet och ingenting mellan lampan och djuret. Har du problem med att utläsa tabellen kan du alltid kontakta vår kundsupport för rådgivning!

Säkerhetsanvisningar och användning av timer

 • Vid installation av lampor, se till att strömmen är avstängd och följ instruktionerna noga för att undvika fel som inte täcks utav din garanti.
 • Använd inte en timer om produkten är ansluten till appen. LumenIZE-produkter har en inbyggd klocka med batteribackup när de är anslutna till appen. Att använda en timer tar bort all ström från enheten när den är avstängd och kan tömma batteriet i onödan.
 • Se till att ansluta produkten direkt till elnätet (istället för timers) för att undvika att batteriet tappas i onödan.
 • För att skydda produkten mot skador från eventuella strömspikar rekommenderas användning av överspänningsskydd.

Det interna batteriet och utbyte

LumenIZE ProT5 och JungleDawn LED Bar har ett internt reservbatteri. Genom att använda LumenIZE-appen kan du ställa in programmen direkt i lampan istället för på din enhet. Det innebär att även om strömmen går eller om det uppstår problem med telefonen, fortsätter klockan och inställningarna att fungera. Lampan lyser inte under ett strömavbrott, men klockan fortsätter att ticka. När strömmen återvänder, fortsätter lampan att fungera enligt dina inställningar. Om du inte använder lampan på ett tag och den är frånkopplad från strömmen, fortsätter klockan att gå, vilket tömmer batteriet. Du kan undvika detta genom att använda återställningsfunktionen.

Batteriet, en CR1220-standardcell, har en livslängd på 2-3 år vid normal användning och kan enkelt bytas ut. För att göra det, koppla först bort all ström från lampan och använd sedan ett platt verktyg för att försiktigt lyfta av plastskyddet. Byt batteriet, se till att tätningen är intakt och sätt tillbaka plastskyddet ordentligt. Uppdatera din app och justera eventuella inställningar som påverkats.

Återställ fabriksinställningar och lösenord

Om du glömmer eller förlorar ett lösenord för en individuell enhet kan du återställa enheten med en enkel manuell process. Slå på lampan som vanligt och använd sedan strömbrytaren på strömkabeln för att stänga av enheten i 3 sekunder, sedan på i 1 sekund, sedan av i 3 sekunder, sedan på i 1 sekund, sedan av i 3 sekunder. Upprepa detta mönster 3 gånger för att återställa fabriksinställningarna.

Detta kommer att återställa lampan som styrs av strömbrytaren, men kommer också att återställa ALLA LAMPOR som är länkade till den strömbrytaren. Ta bort länkningen om du inte vill återställa alla lampor i kedjan. Lampans programmering och namn kommer att gå förlorade och behöver programmeras om.

Källa: https://www.arcadialumenize.com/

↓ Följ oss på sociala medier ↓

Youtube logga Facebook logga Instagram logga TikTok logga

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan