Trädgårdsboa (Slutsåld)

Corallus hortulana

Trädgårdsboa

Corallus hortulana

CITES: B

  • Trädlevande
  • Nattaktiv
  • Köttätare
  • Storlek: 150-200 cm
  • Värmeplats: 35°C
  • Fergusonzon: 1

Pris: 2295 kr

Rekommenderat terrarium: 180x60x90 cm, för djur upp till max 175 cm totallängd, sedan större.

Utbredningsområde: Amazonas

Kort artbeskrivning

C. hortulana uppvisar en extremt stor variation när det kommer till färg och teckning. Grundfärgen kan vara alltifrån nästan svart eller mörkbrun till gul eller röd. De flesta individer har någon form av teckning – streck, sadlar eller fläckar, oftast i en mörkare färg än grundfärgen.

Trädgårdsboor är väl anpassade till ett liv i trädtopparna med en smal och långsträckt kropp och en lång svans. Huvudet är relativt stort, ögonen är stora med vertikal pupill och det finns en rad med tydliga värmegropar (värmekänsliga organ) längs läpparna i både över- och underkäke. Tungan är som regel svart.

De flesta C. hortulana uppnår en total kroppslängd på runt 150 cm, men vissa individer kan bli upp emot 200 cm. Hanar och honor är ungefär lika stora.

En välskött Trådgårdsboa kan leva länge, i fångenskap kan arten bli åtminstone 20 år.

Trädgårdsboa (Slutsåld)

Corallus hortulana


Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper / eller tingar en orm.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...

Passande inredning


↓ Följ oss på sociala medier ↓

Youtube logga Facebook logga Instagram logga TikTok logga

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan