Startsida  Djur i butiken  Ögonfransgecko

Ögonfransgecko

Correlophus ciliatus

Ögonfransgecko

Correlophus ciliatus

CITES: Ej listad. (D)

  • Primärt trädlevande
  • Nattaktiv
  • Allätare
  • Storlek: 17-23 cm
  • Värmeplats: 24-28°C
  • Fergusonzon: 1

Pris: 1195 :-

Rekommenderat terrarium: 0,27 m² (60x45x90 cm)

Utbredningsområde: Sydöst om Australien i södra delen av Nya Kaledonien.

Kort artbeskrivning

Den rörliga svansen används som extra hjälp när ödlorna klättrar. Svansen kan släppas (s.k. autotomi) om ödlan blir skrämd, speciellt vid hantering. I naturen är detta ett försvar mot att bli uppäten. Många ögonfransgeckos saknar svans, både i naturen och i fångenskap – det växer inte ut någon ny svans som det gör hos många andra ödlearter.

Grundfärgen är varierande och kan vara grå, brun, röd, orange mm. ofta med ljusare ränder eller fält. Idag finns ett stort antal olika färgvarianter av ögonfransgecko, och teckningen kan variera stort.

I fångenskap kan arten bli över 20 år gammal. Läs mer...


Ögonfransgecko

Correlophus ciliatus

Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper eller tingar en ögonfransgecko.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...


 
 
 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan