Startsida  Djur i reptilbutiken  Grön taggleguan

Grön taggleguan

Sceloporus malachiticus

Grön taggleguan

Sceloporus malachiticus

Grön taggleguan

Sceloporus malachiticus

CITES: Ej listad

  • Trädlevande
  • Dagaktiv
  • Köttätare
  • Storlek: 15-20 cm
  • Värmeplats: 35°C
  • Fergusonzon: 3-4

Pris: 1295 :-

Rekommenderat terrarium: 120x60x60 cm (gärna högre)

Utbredningsområde: Mellanamerika

Kort artbeskrivning

Släktet Sceloporus (”taggleguaner” mfl.) ingår i familjen Phrynosomatidae. Med sina ca 120 arter är detta det största släktet i familjen. Arterna i släktet lever i naturen i Nord- och mellanamerika och de flesta av arterna är små och dagaktiva ödlor. Taxonomin har ändrats vid flera tillfällen, och komer troligen att revideras ytterligare, vilket innebär att antalet arter, artnamn samt utbredningsområden för respektive art kontinuerligt ändras.

Grön taggleguan är en dagaktiv ödla och primärt trädlevande ödla som, liksom många andra arter i släktet föder levande ungar.

Under rätt förutsättningar kan Gröna taggleguaner bli omkring 10 år gamla.

En grön taggleguan som sitter på en rot

Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper en ödla eller hur det går till om du skulle vilja tinga en.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...


↓ Följ oss på sociala medier ↓

Youtube logga Facebook logga Instagram logga TikTok logga

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan