Startsida  Djur i reptilbutiken  Randig slamsköldpadda

Randig slamsköldpadda

Kinosternon baurii

Randig slamsköldpadda

Kinosternon baurii

Randig slamsköldpadda

Kinosternon baurii

CITES: B

  • Semiakvatisk
  • Dagaktiv
  • Köttätare
  • Storlek: 9-12 cm
  • Värmeplats: 35 °C
  • Fergusonzon: 2-3

Pris: 995 kr

Rekommenderat akvarium: Akvarium med minst 0,65 m² bottenyta. Minsta vattendjup: 0,2 m.

Utbredningsområde: Östra USA.

Kort artbeskrivning

Familjen Kinosternidae (slam- och mysksköldpaddor) består av fyra olika släkten (Kinosternon, Sternotherus, Claudius och Staurotypus) och totalt drygt 30 arter i Nord-, Mellan-, och Sydamerika. Som de flesta av arterna i familjen är den Randiga slamsköldpaddan (Kinosternon baurii) en liten sköldpaddsart, vanligtvis 9-12 cm som fullvuxen. Artens naturliga utbredning sträcker sig längs kusten i sydöstra USA - från södra South Carolina och ner till södra Florida.

När man börjar fundera på att skaffa sig en sköldpadda bör man ta deras potentiellt långa livslängd med i beräkningen. Räkna med att alla sköldpaddor potentiellt kan bli åtminstone 40 år gamla, med rätt skötsel.

 

Sköldpadda under vatten

Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper eller tingar en sköldpadda.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...


↓ Följ oss på sociala medier ↓

Youtube logga Facebook logga Instagram logga TikTok logga

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan