Mertens daggecko (slutsåld)

Phelsuma robertmertensi

Mertens daggecko (slutsåld)

Phelsuma robertmertensi

Mertens daggecko

Phelsuma robertmertensi

CITES: Appendix II
EU: Bilaga B

  • Trädlevande
  • Dagaktiv
  • Allätare
  • Storlek: ca. 11 cm
  • Värmeplats: 30-35°C
  • Fergusonzon: 2-3

Pris: 995:-

Rekommenderat terrarium: 45x45x60 cm

Utbredningsområde: Ön Mayotte, utanför Madagaskar

Kort artbeskrivning

Phelsuma robertmertensi är som många andra daggeckos grön med gulaktig buk utan mönster. Det finns ofta en turkos/blåaktig fläck i nacken, och även svansen kan hos vissa individer få en blåare nyans. 

Tårna har välutvecklade häftlameller bestående av tusentals små hår organiserade i strukturer, vilket gör att Mertens Daggecko utan problem kan klättra på glas och andra släta ytor.

P. robertmertensi är en liten gecko, vuxna individer är runt 11 cm (total kroppslängd).

Svansen kan släppas (s.k. autotomi) om ödlan blir skrämd, speciellt vid hantering. I naturen är detta ett försvar mot att bli uppäten. 

I fångenskap kan arten bli åtminstone 10 år gammal. Läs mer...


Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper eller tingar en gecko.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...


 
 
 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan