Startsida  Djur i reptilbutiken  Reunion-daggecko

Reunion-daggecko

Phelsuma borbonica

Reunion-daggecko

Phelsuma borbonica

Reunion-daggecko

Phelsuma borbonica

CITES: Appendix II
EU: Bilaga B

  • Trädlevande
  • Dagaktiv
  • Allätare
  • Storlek: ca. 16 cm
  • Värmeplats: 30-35°C
  • Fergusonzon: 2-3

Pris: 1395 kr

Rekommenderat terrarium: 60x45x60 cm

Utbredningsområde: Agalela-öarna nordöst om Madagaskar

Kort artbeskrivning

Liksom de flesta andra Phelsuma-arter är Phelsuma borbonica både dagaktiv och trädlevande. Det är en medelstor daggecko, med en vuxen storlek på upp till ca 16 cm (total kroppslängd).

Arten är listad som hotad, till stor del på grund av att utbredningsområdet är litet – omkring 250 km2. De miljöer dessa ödlor lever i krymper alltmer på grund av människopåverkan. Invasiva arter (både växter och djur) är också ett reellt hot mot artens fortlevnad, speciellt på Reunion. 

Det är ödlor man inte bör hantera mer än absolut nödvändigt då de flesta arterna är små, och lätt tappar svansen. Svansen kan släppas (s.k. autotomi) om ödlan blir skrämd, speciellt vid hantering. I naturen är detta ett försvar mot att bli uppäten.

I fångenskap kan arten bli åtminstone 10-15 år gammal.

Réunion Day Gecko på en gren

Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper eller tingar en gecko.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...

Passande inredning


↓ Följ oss på sociala medier ↓

Youtube logga Facebook logga Instagram logga TikTok logga

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan