Startsida  Djur i reptilbutiken  Sinaloamjölksnok

Sinaloamjölksnok

Lampropeltis polyzona sinaloae

Sinaloamjölksnok

Lampropeltis polyzona sinaloae

  • Marklevande
  • Nattaktiv
  • Köttätare
  • Storlek: 120-150 cm
  • Värmeplats: 35°C
  • Fergusonzon: 1

Pris: 1195 kr

Rekommenderat terrarium: 1,08 m² (180x60x60 cm)

Utbredningsområde: Mexico

Kort artbeskrivning

Sinaloamjölksnoken tillhörde fram tills för några år sedan arten Lampropeltis triangulum, men numera är denna underarts vetenskaplia namn Lampropeltis polyzona sinaloae. Arten Lampropeltis polyzona, eller Centralmexikansk mjölksnok, har totalt 7 olika underarter. Sinaloamjölksnoken är den nordligaste av underarterna och förekommer i naturen längs Mexikos västkust (Chihuahua, Sinaloa, och Sonora).

Lampropeltis polyzona sinaloae är en av de större mjölksnokarna med en vuxen storlek på ca 120-140 cm. Vissa individer kan bli upp till 150-160 cm långa. Det är en primärt marklevande orm, som framförallt är aktiv i skymning och gryning. I fångenskap kan en Sinaloamjölksnok bli 15-20 år gammal.


Sinaloamjölksnok

Lampropeltis polyzona sinaloae

Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper en orm eller hur det går till om du skulle vilja tinga en. 

Sinaloamjölksnoken tillhörde fram tills för några år sedan arten Lampropeltis triangulum, men numera är denna underarts vetenskaplia namn Lampropeltis polyzona sinaloae.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...


↓ Följ oss på sociala medier ↓

Youtube logga Facebook logga Instagram logga TikTok logga

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan