Barnens akvarium

barnakvarium
  • Är det dax för ditt barns första egna akvarium?
  • Vi ska göra vårt yttersta för att guida dig rätt!
  • Här har vi bara valt ut några alternativ ur vårt enorma akvariesortiment!

Med ett akvarium som är enkelt, hållbart och genomtänkt, så vill vi ge er de bästa förutsättningarna för en lyckad start. Ge barnen möjligheten att utforska och följa dessa levande varelser på riktigt nära håll. Det finns få saker som är mer inspirerande än att följa akvariefiskars betéende och fortplantning.

Till att börja med har vi valt bort de minsta akvariumen. Vi tycker gränsen ligger runt 54 liter. Det vanligaste felet är att man väljer för litet akvarium. Ofta blir det obalans med resultatet att fisken snabbt dör, och intresset svalnar.

Om vi får välja, så blir valet ett Eheim MP Aquastar 54l akvarium eller ett Aquael Leddy 54l akvarium.
Inte för att de andra alternativen inte är bra, men dessa är klart prisvärda.
Välj gärna ett större akvarium, men 54l är ändå en rimlig storlek att börja med.

Akvarium - Startpaket som passar barn och nybörjare

Det finns flera tusen akvarietillbehör att välja mellan! Vad behöver du egentligen?
Vi har valt några få artiklar som kan vara bra att välja till när du köper ett akvariepaket.

  • Algskrapa Handy Jbl 7 Cm är inte den billigaste algskrapan, men den är värd varje krona eftersom den är hållbar och har ett vasst blad som dessutom är vändbart. Det är denna algskrapan vi använder själva till alla akvarium i vår lokala zoobutik. Obs. barn ska EJ använda denna på egen hand!
  • Ektozon N Salt - 125gr förebygger angrepp av svamp och parasiter. Hjälper fiskens slemhinnor att läka. Detta bör användas vid varje vattenbyte, och speciellt när man tillsätter ny fisk för att förebygga sjukdomar.
  • Tetra Aquasafe - 250 ml är egentligen det enda preparatet förutom Ektozon, som du behöver. Aquasafe gör ditt kranvatten till säkert vatten för dina fiskar genom att binda klor och tungmetaller mm. som finns i kommunalt vatten.
  • Algae Wafers - är ett bra basfoder för dina algätande malar. Ofta räcker inte algerna för en fullgod kost och då är detta foder bra. Tips. De flesta malar är nattlevande, så mata dem gärna när du släckt belysningen på kvällen.
  • Tropical - Supervit Basic - 250 ml är ett flingfoder som passar i stort sett alla vanliga fiskar. En  bra grundregel är att endast mata så mkt som dina fiskar äter på 2 minuter.

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan