Startsida  Djur i butiken  Dvärgskäggagam

Dvärgskäggagam

Pogona henrylawsoni

Dvärgskäggagam

Pogona henrylawsoni

  • Marklevande/klättrande
  • Dagaktiv
  • Köttätare
  • Storlek: 25-30 cm
  • Värmeplats: 40°C
  • Fergusonzon: 3-4

Pris: 1995 kr

Rekommenderat terrarium: 1,08 m² - 180x60x60 cm

Utbredningsområde: Nordöstra Australien

Kort artbeskrivning

Dvärgskäggagamen (Pogona henrylawsoni) är en av en av totalt 8 arter i släktet Pogona – skäggagamer. Alla arterna är endemiska för Australien – i naturen lever de alltså endast i Australien. Just P. henrylawsoni förekommer i ett mindre område i nordöstra Australien. 

Skäggagamer är dagaktiva, omnivora (allätande) ödlor som kan klassas som ”semi-arboreala” (delvis trädlevande) då de är duktiga klättrare som gärna sitter en bit ovanför marken och solar sig.

En välskött dvärgskäggagam kan i extremfall leva i upp till 15 år, men genomsnittlig livslängd i fångenskap är mellan 6 och 10 år. Läs mer...


Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper eller tingar en ödla.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...

Dvärgskäggagam

Pogona henrylawsoniLösenord: visa alla interna journalanteckningar

 
 
 

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan