Gargoyle-gecko

Rhacodactylus auriculatus

Gargoyle-gecko

Rhacodactylus auriculatus 

  • Trädlevande
  • Nattaktiv
  • Allätare
  • Storlek: 18-25 cm
  • Värmeplats: 28°C
  • Fergusonzon: 1

Pris: 1895 kr

Rekommenderat terrarium: 90x45x60 cm

Utbredningsområde: Nya Kaledonien

Kort artbeskrivning

Gargoyle-geckon är en medelstor geckoödla som i naturen endast förekommer på ön Grand Terre i Nya Kaledonien. Artens naturliga utbredningsområde överlappar med den populära Ögonfransgeckon (Correlophus ciliatus), och Ögonfransgeckon tillhörde tidigare också släktet Rhacodactylus. Då dessa två arter lever i liknande miljöer är skötseln också ungefär densamma.

Artnamnet auriculatus häntyder till de hornliknande utbuktningar arten har ovanför sina öron (kan översättas till ungefär ”med öron”).

I fångenskap kan arten bli över 20 år gammal.

En gargoyle gecko

Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper eller tingar en gecko.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...

Gargoyle-gecko

Rhacodactylus auriculatus

Relaterade produkter


↓ Följ oss på sociala medier ↓

Youtube logga Facebook logga Instagram logga TikTok logga

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan