Jungfrugecko

Lepidodactylus lugubris

Jungfrugecko

Lepidodactylus lugubris

Jungfrugecko

Lepidodactylus lugubris

  • Trädlevande
  • Nattaktiv
  • Allätare
  • Storlek: ca. 10 cm
  • Värmeplats: 35°C
  • Fergusonzon: 1

Pris: 295 kr

Rekommenderat terrarium: 0,2 m² (45x45x60 cm)

Utbredningsområde: Sydostasien

Kort artbeskrivning

L. lugubris är en liten gecko, vuxna individer är mellan 8 cm och 10 cm (total kroppslängd), och nykläckta ungar är endast någon centimeter långa.

Svansen kan släppas (s.k. autotomi) om ödlan blir skrämd, speciellt vid hantering. I naturen är detta ett försvar mot att bli uppäten. 

Med tanke på artens ringa storlek bör Jungfrugeckos inte hanteras i onödan, och all hantering måste ske väldigt försiktigt.

I fångenskap kan arten bli 10-15 år gammal.

En liten beige jungfrugecko

Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper en gecko eller hur det går till om du skulle vilja tinga en.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...


↓ Följ oss på sociala medier ↓

Youtube logga Facebook logga Instagram logga TikTok logga

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan