Leopardgecko

Eublepharis Macularius

Leopardgecko

Eublepharis Macularius

CITES: Ej listad

  • Marklevande
  • Skymnings-/nattaktiv
  • Köttätare
  • Storlek: ca. 15-25 cm
  • Värmeplats: 30-35°C
  • Fergusonzon: 1

Pris: 995 :-

Rekommenderat terrarium: 120x60x60 cm

Utbredningsområde: Afghanistan, Pakistan, Indien och Nepal

Kort artbeskrivning

En leopardgecko är en skymningsaktiv och marklevande ödla som återfinns i halvöknar och torra gräsmarksområden i Afghanistan, Pakistan, Indien och Nepal. Det prickiga mönstret som gett ödlan dess namn fungerar som kamouflage på den packade jorden, bland stenar, det torra gräset och buskarna som är karakteristiska för landskapet.

De blir 15-25 cm långa, men honor blir i allmänhet mindre. I fångenskap lever en leopardgecko länge, ca 15-20 år i genomsnitt.

De är insektivorer, vilket innebär att de främst äter insekter. I naturen äter de skalbaggar, gräshoppor, spindlar, skorpioner och tusenfotingar. De har också observerats ätandes på larver, nyfödda möss, nyfödda fåglar samt mindre ormar och ödlor.

En liten leopardgecko som tittar in i kameran

Leopardgecko

Eublepharis Macularius


Djuren i butiken finns endast tillgängliga till försäljning via vår reptilbutik i Trollhättan. Det går självklart bra att kontakta oss via vår kundsupport om du t.ex. har frågor kring hur det går till när man köper en gecko eller hur du går till väga om du skulle vilja tinga en.

Vi loggar dagligen temperaturer, luftfuktighet och UV-index i samtliga terrarium men även djurens allmäntillstånd, utfodring samt tillgång till vatten. Eventuella avvikelser dokumenteras med bilder när det behövs. Med varje djur följer alla dokument med som du behöver för att uppfylla de bestämmelser som finns kring djurets härstamning. Ifall djuret omfattas av CITES-regler följer även sådan dokumentation med. Läs mer...

Passande inredning


↓ Följ oss på sociala medier ↓

Youtube logga Facebook logga Instagram logga TikTok logga

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan